Ανακούφιση στο Νοσοκομείο, αρνητικό το δείγμα από την εργαζόμενη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:47

Λήξη συναγερμού σήμανε στο νοσοκομείου Χίου μετά τις 3.30 το απόγευμα της Πέμπτης, 17 Σεπτεμβρίου 2020, όταν διαπιστώθηκε ότι ήταν αρνητικό το δείγμα που ελήφθη από εργαζόμενη ως πρακτική (μαθήτρια) στο τμήμα των επειγόντων.

Η συγκεκριμένη γυναίκα υπεβλήθη σε τεστ, όταν έγινε γνωστό ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο, από το οποίο ελήφθη δείγμα την περασμένη Δευτέρα, σήμερα ανακοινώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Μετά την θετική αυτή εξέλιξη εργαζόμενοι και διοίκηση του  Νοσοκομείου πήραν βαθειά ανάσα, ενώ η συγκεκριμένη εργαζόμενη ως πρακτική θα παραμείνει στο σπίτι της για το επόμενο διάστημα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:59

Μαύρα φίδια έχουν ζώσει τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Χίου, μετά την αποκάλυψη ότι στενό συγγενικό πρόσωπο εργαζόμενης ως πρακτική στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Το τεστ έγινε την περασμένη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 και το θετικό αποτέλεσμα έγινε γνωστό σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Σε όλο αυτό το διάστημα η εργαζόμενη ήταν κανονικά στην δουλειά της, ερχόμενη σε επαφή με δεκάδες άλλους εργαζόμενους του νοσοκομείου, καθώς και με ασθενείς.

Μετά την λήψη της θετικής απάντησης, η εργαζόμενη του νοσοκομείου Χίου υπεβλήθη σε τεστ και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή το αποτέλεσμα.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό και ανεξάρτητα από την τελική έκβαση του τεστ στη εργαζόμενη δημιουργείται μείζον ζήτημα για το τι συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Αν, δηλαδή, προκύψει ύποπτο περιστατικό σε εργαζόμενο ή σε συγγενικό του πρόσωπο και έως ότου βγει το τελικό (θετικό ή αρνητικό) αποτέλεσμα ο εργαζόμενος ή η εργαζόμενη θα συνεχίζουν να προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους και μάλιστα στον εξαιρετικά ευαίσθητο χώρο του νοσοκομείου Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια