Ανησυχίες Μιχαηλίδη για ρεβάνς Κόνσολα στο τμήμα Τουρισμού

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργούνται από τις εξαγγελθείσες κυβερνητικές προθέσεις στο θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον υφυπουργό Τουρισμού και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Μάνο Κόνσολα.

Το θέμα ειδικότερα αφορά τυχόν επιπτώσεις στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που εδρεύει στη Χίο, σύμφωνα με όσα επισημαίνονται σε ερώτηση του βουλευτή Χίου και άλλων 12 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στις δηλώσεις του ο κ. υφυπουργός αναφέρθηκε, στο πλαίσιο ενός σχεδιασμού αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της τουριστικής εκπαίδευσης μέσω ενός «νόμου – πλαισίου» που είναι υπό επεξεργασία, σε υφιστάμενες «διάσπαρτες σχολές», καθώς και στη δημιουργία πανεπιστημίου το οποίο θα είναι αποκλειστικά προσανατολισμένο σε σπουδές που αφορούν τον τουρισμό.

Με βάση αυτές τις εξαγγελίες, ερωτώνται οι υπουργοί για τον αν έχει ξεκινήσει διάλογος με την πανεπιστημιακή και ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά με αυτές τις σχεδιαζόμενες αλλαγές, καθώς και για το τι συνεπάγονται αυτές οι εξαγγελίες για το γνωστικό αντικείμενο, τη χωροθέτηση ή ακόμα και τη βιωσιμότητα υφιστάμενων πανεπιστημιακών τμημάτων και σχολών.

Είναι προφανές, τονίζεται στη ανακοίνωση του κ. Μιχαηλίδη, ότι «αν προχωρήσει μια τέτοια αναδιαμόρφωση στην τουριστική εκπαίδευση θα αφορά άμεσα το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο, αλλά και ευρύτερα τη Σχολή Επιστημών της Διοίκησης. Χωρίς να προδικάζονται αρνητικές εξελίξεις, είναι εύλογο να δημιουργείται η ανάγκη αποσαφηνίσεων και διαβεβαιώσεων, ιδιαιτέρως δε λόγω των επανειλημμένα διατυπωθεισών αντιρρήσεων που είχε εκφράσει ο σημερινός υφυπουργός Τουρισμού και βουλευτής Δωδεκανήσου για την ίδρυση στη Χίο του τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια