Άνω κάτω τα Καρδάμυλα για 1/13 βαθμού!

Ανάστατη είναι η μικρή κοινωνία των Καρδαμύλων Χίου από ένα ατυχές περιστατικό που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες στο γυμνάσιο από διαμαρτυρία μητέρας για την βαθμολογία της κόρης της και κατέληξε στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και – όπως αναφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας – στην εισαγγελία Χίου!

Όλα ξεκίνησαν από την επίσκεψη μιας μητέρας, μαθήτριας στην πρώτη γυμνασίου Καρδαμύλων, στον διευθυντή του σχολείου, προς τον οποίο διαμαρτυρήθηκε, επειδή ο βαθμός της κόρης της υπολείπεται κατά 1/13 (!) μιας συμμαθήτριάς της, κάτι που δεν μπορούσε να διανοηθεί και φυσικά να το αποδεχθεί.

Η διαφορά δε αυτή του 1/13 στον συνολικό βαθμό, που οφείλετο στην βαθμολογία στο μάθημα της γυμναστικής, κατέτασσε την κόρη της διαμαρτυρόμενης στην δεύτερη θέση και της… στερούσε έτσι την δυνατότητα να είναι πρώτη και σημαιοφόρος!

Στο γραφείο του διευθυντή, παρόντος και του καθηγητή της γυμναστικής, φαίνεται ότι τα πράγματα ξέφυγαν μιας πολιτισμένης – όσο μπορεί κανείς να μιλήσει για πολιτισμένη επί της συγκεκριμένης «διαφοράς» – συζήτησης και η αντιπαράθεση έφτασε σχεδόν στα άκρα, χωρίς – ευτυχώς – να φτάσει στα όρια της χειροδικίας.

Αντίδραση, ωστόσο, σημειώθηκε και από τον πατέρα της άλλης μαθήτριας, ο οποίος φέρεται να ζήτησε να αφήσουν ήσυχη την κόρη του και να μην κάνουν αναφορά σε αυτήν, θεωρώντας – προφανώς – προσβλητική την όλη υπόθεση και την αντίδραση σε βάρος της.

Το περιστατικό έφτασε στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, η οποία σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του astraparis.gr διερευνά την υπόθεση.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, η “θιγείσα” μητέρα φέρεται να επισκέφθηκε και την εισαγγελία Χίου, επικαλούμενη προσβλητική αντιμετώπισή της μέσα στο γραφείο του διευθυντή και να κατέθεσε μήνυση, κάτι – ωστόσο – που δεν καταφέραμε να επιβεβαιώσουμε.

Όποια και να είναι, πάντως, η εξέλιξη (διοικητική και δικαστική) το γεγονός δεν παύει να χαρακτηρίζεται θλιβερό από κατοίκους των Καρδαμύλων, που επικοινώνησαν μαζί μας και να δημιουργεί τουλάχιστον προβληματισμό στην μικρή κοινωνία, η οποία πρόσφατα επέδειξε ενότητα και μαχητικότητα στην διεκδίκηση αιτημάτων της, όπως το κλείσιμο τμημάτων του ΕΠΑΛ και του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Καρδάμυλα.