Ανοίγει την προσεχή Δευτέρα η έκθεση της HELMEPA, στο «Καλουτάς»

Στη Χίο μεταφέρεται από την προσεχή Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου 2016, η εκστρατεία ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για το θαλάσσιο περιβάλλον, την ναυτιλία και τις επιστήμες, που υλοποιεί η HELMEPA σε 14 περιοχές της Ελλάδος, την τριετία 2014-2017.

Οι δράσεις της εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», ενώ τελούν υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Χίου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η περιβαλλοντική έκθεση της εκστρατείας θα φιλοξενηθεί την περίοδο αυτή στο εκθεσιακό κέντρο «Γεώργιος Καλουτάς» και με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, η HELMEPA θα μεταφέρει στην έκθεση, με δαπάνες της εκστρατείας, 1200 μαθητές του νησιού.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Η έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές, από τις 9 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι,  ενώ θα παραμένει ανοικτή για το κοινό έως τις 3 το απόγευμα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, προγραμματίζονται και άλλες δράσεις, όπως ενημερωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον», την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και διεξαγωγή έρευνας για την περιβαλλοντική ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών.

helmepa1

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια