Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα του μεταφορικού ισοδύναμου

Ξεκινά την Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018, η λειτουργία της πλατφόρμας του μεταφορικού ισοδύναμου (metaforikoisodynamo.gr), ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας, 9 Ιουλίου 2018, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Οι νησιώτες των 49 νησιών, που εντάσσονται στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου, θα μπορούν να μεταβαίνουν στον ιστότοπο www.metaforikoisodynamo.gr και να εγγράφονται, σύμφωνα με τις οδηγίες, ώστε να αποκτήσουν τον μοναδικό αριθμό νησιώτη (ΜΑΝ) που θα χρησιμοποιούν στα πρακτορεία έκδοσης ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η πλατφόρμα του ΜΙ είναι απλή, εύκολη στη χρήση και περιέχει κατανοητές πληροφορίες, ενώ η διαδικασία εγγραφής είναι σύντομη και δεν επιβαρύνει τον δικαιούχο με περιττές λεπτομέρειες.

Ο χρήστης της πλατφόρμας, για μια και μόνο φορά, θα χρειαστεί να ακολουθήσει 3 βήματα:

1. Κάνει εγγραφή με τους κωδικούς TAXIS.

2. Συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και δίνει έναν τραπεζικό λογαριασμό (IBAN), στον οποίο θα του πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούται από την εφαρμογή του μέτρου.

3. Άμεσα εκδίδεται ο μοναδικός αριθμός νησιώτη, ο οποίος είναι προσωπικός και ισχύει διαρκώς.

Ο νησιώτης, πέραν της επίδειξης του ΜΑΝ στα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, δεν χρειάζεται να κάνει κάποια επιπλέον ενέργεια, ώστε να λάβει στο τέλος κάθε μήνα, στο λογαριασμό του, τα χρήματα που λειτουργούν ως αντιστάθμισμα νησιωτικού κόστους και τα οποία, όπως έχει ήδη τονιστεί, είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

Για τις επιχειρήσεις: 

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Ιουλίου 2018 είναι επιλέξιμες, επίσης, οι δαπάνες μεταφοράς προϊόντων για τις νησιωτικές επιχειρήσεις των νησιών της πιλοτικής εφαρμογής. Για αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις, από την προαναφερόμενη ημερομηνία, πρέπει να τηρούν αρχείο των σχετικών παραστατικών (φορτωτική, τιμολόγια και ναύλους επαγγελματικού οχήματος – στην περίπτωση ιδιομεταφοράς).

Τέλος, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προβλέποντας τυχόν τεχνικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο δικαιούχος, καλεί τους νησιώτες, για όποια τυχόν απορία, να καλούν στην σταθερή γραμμή υποστήριξης του μέτρου, 215 215 7830, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 πμ – 17:00 ή να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους, μέσω της ειδικής φόρμας που υπάρχει, στον ιστότοπο.

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com