Ανοίγουν πανιά για το Aegean Cargo Sailing 2020

Στην 1η Ιουνίου 2020, θα ανοίξει πανιά για ακόμη μια χρονιά το ιστιοπλοϊκό σκάφος Ria 1 τύπου Dufour Gibsea 51 με καπετάνιο τον Λουκά Γκουρτσογιάννη,  από το λιμάνι του Λαυρίου για τον πρώτο για φέτος καλοκαιρινό ιστιοπλοϊκό γύρο του Αιγαίου Aegean Cargo Sailing που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Η πρωτοβουλία Aegean Cargo Sailing έχει σκοπό να θεμελιώσει σταδιακά, σε μόνιμη βάση και πραγματική κλίμακα, την ιστιοπλοϊκή μεταφορά προϊόντων στο Αιγαίο και ταυτόχρονα να διευκολύνει τον ήπιο οικολογικό τουρισμό που επικεντρώνεται στην ιστιοπλοΐα και την μικρής κλίμακας παραγωγή τοπικών προϊόντων. Η προσπάθεια επιδιώκεται να είναι αρμονικά δεμένη και να στηρίζεται στις πραγματικές ανάγκες των παραγωγών, εμπόρων, τοπικών αρχών, οικολογικών οργανώσεων, πολιτιστικών και ναυτικών συλλόγων.

Όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος θα επισκεφθούμε νησιά του Αιγαίου για να συλλέξουμε ντόπια προϊόντα υψηλής ποιότητας που θα μεταφέρουμε οικολογικάμε τη δύναμη του ανέμου και τα πανιά σε άλλα νησιά, με σχεδόν μηδενικό οικολογικό αποτύπωμα. Στο σκάφος υπάρχουν ηλιακά πάνελ με τα οποία λειτουργεί το ψυγείο, για τη διατήρηση των ευπαθών προϊόντων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Επίσης μαζί μας έχουμε ένα ξύλινο ποδήλατο COCO-MAT.bike για να κάνουμε τις χερσαίες μεταφορές προϊόντων όπου αυτό είναι εφικτό.

Ο γύρος 18 νησιών θα πραγματοποιηθεί δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι με τον 1ο γύρο να είναι πιο σύντομος λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών απαγόρευσης των μετακινήσεων. Ο 2ος γύρος προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 4 Ιουλίου και να διαρκέσει μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε και στους δύο γύρους είναι:

Λαύριο – Κέα – Άνδρος – Σκύρος – Σκόπελος – Αλόννησος – Λήμνος – Λέσβος – Χίος– Ικαρία  – Σάμος – Πάτμος – Κάλυμνος – Αστυπάλαια – Αμοργός – Σαντορίνη – Πάρος – Σύρος – Τήνος – Λαύριο.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια