Ανοικτά από την Πέμπτη – και μέχρι νεωτέρας – τα φαρμακεία

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων έως το προσεχές Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015, οπότε οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας θα αποφασίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στη ανακοίνωση του Συλλόγου επισημαίνεται ότι «φαρμακοποιοί δίνουν το περιθώριο στη  κυβέρνηση – μετά την εμπλοκή των διαπραγματεύσεων – να αποδείξει ότι έχει την δύναμη να αρνηθεί να εφαρμόσει αυτά που η υπόλοιπη Ευρώπη έχει απορρίψει».

Ταυτόχρονα, το Δ.Σ. καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν την  στάση τους απέναντι στον φαρμακευτικό κλάδο και να στηρίξουν το δίκαιο των  αιτημάτων του.

Το Δ.Σ του ΠΦΣ καλεί τους εκλέκτορες και τους προέδρους των συλλόγων όλης της χώρας σε γενική συνέλευση, όπου θα αποφασισθεί το νέο κύμα των κινητοποιήσεων με βάση τα δεδομένα που θα έχουν προκύψει.

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε τα συμφέροντα να διαμορφώσουν τις συνθήκες και της φαρμακευτικής αγοράς, με το πρόσχημα του ανταγωνισμού και της δήθεν ευρωπαϊκής προοπτικής. Ο αγώνας μας δεν είναι κομματικός ή συντεχνιακός, αλλά αγώνας κατά των καρτέλ που θέλουν να εισβάλουν και στην υγεία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ.