Ανταρσία στο Αιγαίο: Κοινός αγώνας για την ανατροπή των αντιπροσφυγικών πολιτικών

“Η Ανταρσία στο Αιγαίο ενώνει την φωνή της με την φωνή του κινήματος αλληλεγγύης, τις φωνές των προσφύγων και των μεταναστών ενάντια στις δολοφονικές αντιπροσφυγικές πολιτικές. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι η νέα εργατική βάρδια και μαζί τους αναπτύσσουμε σχέσεις ταξικής αλληλεγγύης”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τα τραγικά ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα, η Ανταρσία στο Αιγαίο.

“Η Μεσόγειος είναι ο υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες” αναφέρει στην ανακοίνωση συμπληρώνοντας, “Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος, η φτώχεια και η πείνα, δηλαδή ο καπιταλισμός της εποχής μας, δημιουργεί τα προσφυγικά κύματα. Η ρατσιστική πολιτική της «Ευρώπης φρούριο», που την υιοθέτησαν όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις, μαζί με τις κυβερνήσεις όλων των κρατών μελών της Ε.Ε. ευθύνεται για τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες.

Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός, οι απαγωγές προσφύγων από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς, τα push back είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιπροσφυγικής πολιτικής που εφαρμόζεται και στις δύο πλευρές του Αιγαίου σε Ελλάδα και Τουρκία”.

.