«Ανθρώπινη αλυσίδα» στο λιμάνι της Χίου κατά των σχεδιασμών Μηταράκη

«Ανθρώπινη αλυσίδα» στο λιμάνι της Χίου, το προσεχές Σάββατο, 24 Απριλίου 2021, θα είναι η πρώτη αντίδραση στον νέο… οίστρο του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη, που έχει βάλει πλώρη για την νέα δομή προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος της Χίου.

Την συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν η συντονιστική επιτροπή αγώνα αιρετών και κατοίκων της Χίου και τα τοπικά συμβούλια του Βροντάδου, της Συκιάδας, της Λαγκάδας και των Καρδαμύλων, στις 11.30 το πρωί, «τηρώντας τις αποστάσεις και όλα τα μέτρα για την πανδημία, με τον αυτοέλεγχο και την πειθαρχία που επιδεικνύουμε πάντα στις κινητοποιήσεις μας», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Διατρανώνουμε την θέλησή μας προς την κυβέρνηση και τον υπουργό της, που χθες μας μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για νέα εισβολή των ΜΑΤ και των άλλων δυνάμεων καταστολής στο νησί μας, ότι δεν πτοούμαστε και θα πράξουμε ξανά όλοι οι Χιώτες το χρέος μας στο Θόλος και όπου αλλού χρειαστεί! Να μην ξεχνάμε τα λόγια του Ρήγα Φεραίου, μιας και γιορτάζουμε τα 200 χρόνια απελευθέρωσης, ότι το πιο ιερό από όλα τα δίκαια και το πιο απαραίτητο από τα χρέη του λαού, είναι να αντιστέκεται, απέναντι στη διοίκηση που βιάζει, αθετεί και καταφρονεί τον ίδιο και τα δικαιώματά του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Για το ίδιο θέμα οι διοργανωτές θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, την προσεχή Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021.