Αντιδήμαρχος Αμανής η Βιβή Ποταμούση με την “βούλα” του Συμβουλίου της Επικρατείας

Ανοίγει ο δρόμος για τον ορισμό της δημοτικής συμβούλου του συνδυασμού Πρωτοβουλία για τη Χίο κας Βιβής Ποταμούση, στην θέση της αντιδημάρχου Αμανής, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην από 3 Ιουνίου 2022 απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ)

Όπως ανακοινώθηκε από την δημοτική παράταξη, η απόφαση του ΣτΕ ορίζει ότι ο αντιδήμαρχος στην περιοχή δεν μπορεί να είναι άλλος δημοτικός σύμβουλος πλην εκείνου που ανέδειξαν οι ψηφοφόροι και στην προκειμένη περίπτωση η κα Ποταμούση.

Θεωρητικά, αλλά και πρακτικά, η δημοτική αρχή Χίου και ο δήμαρχος κ. Σταμάτης Κάρμαντζης μπορούν να μην συμμορφωθούν και να παρακάμψουν αυτή την απόφαση του ΣτΕ, καταργώντας την θέση του αντιδημάρχου Αμανής.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της, την Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, η Πρωτοβουλία για τη Χίο αναφέρει τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή, αμέσως μετά τις εκλογές του 2019 είχαμε επιμείνει δημοσίως, προς πάσα κατεύθυνση, ότι ανεξάρτητα από οποιαδήποτε συνεργασία δημοτικών συνδυασμών, για την Αμανή οι κάτοικοι είχαν επιλέξει τη Βιβή Ποταμούση ως μόνη δημοτική σύμβουλο και επιβαλλόταν να αναλάβει τα καθήκοντα του αντιδημάρχου.

Ο δήμαρχος, επέλεξε να μην ακούσει τους κατοίκους της Αμανής, και εκμεταλλευόμενος μια τροποποίηση του νόμου επέβαλε αποτυχημένα τρεις (3!!!) διαφορετικούς αντιδημάρχους μέσα σε τρία (3) χρόνια!!! Αντιδημάρχους που δεν είχαν εκλέξει οι κάτοικοι της Αμανής.

Στις 3 Ιουνίου η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), έκλεισε αυτή την πόρτα διαφυγής για τον κ. Κάρμαντζη. Δεν του επιτρέπει πλέον να έχει άλλον αντιδήμαρχο από τη δημοτικό σύμβουλο που ψήφισαν οι κάτοικοι της Αμανής. Είτε του αρέσει, είτε όχι. Για το ΣτΕ αρκεί που αρέσει στους κατοίκους της Αμανής.

Για το ΣτΕ, η λογική που επέλεξε να ακολουθήσει ο κ. Κάρμαντζης “… νοθεύει την εκφρασθείσα θέληση των εκλογέων…” .

…και να ήταν η μόνη!

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια