Αντιδρά η ΕΛΜΕ στο ν/σ για τις αλλαγές εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Χίου, για το νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας που αφορά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, οργανώνει η ΕΛΜΕ Χίου, αύριο Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 13:00.

Η κυβέρνηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χίου, «αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ και βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν.

Κάποιες, μάλιστα, από τις αλλαγές αυτές θα ισχύσουν και για τους φετινούς μαθητές της Γ΄ λυκείου. Είναι πρωτοφανές να θεσπίζονται αλλαγές για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη μέση της σχολικής χρονιάς και αυτές να εφαρμόζονται για την τρέχουσα Γ΄ λυκείου, αδιαφορώντας  για την ψυχολογική φόρτιση των μαθητών για τις πανελλαδικές εξετάσεις, που ειδικά φέτος επιβαρύνονται επιπλέον και από τις συνέπειες της πανδημίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΛΜΕ Χίου διεκδικεί:

  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών, αξιοποίηση χώρων και αιθουσών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, ώστε να αραιώσει ο μαθητικός πληθυσμός στις σχολικές αίθουσες, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές ανά τμήμα.
  • Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.
  • Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
  • Να στηριχθούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια