Αντιδρά το ΠΑΜΕ στη «χλιαρή» αγωνιστικότητα του Εργατικού Κέντρου

Συνδικαλιστικό “εμφύλιο” προκάλεσε για ακόμη μια φορά, η ήπια αντίδραση του Εργατικού Κέντρου με την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας αντί απεργίας ενάντια στον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωση του κατηγορεί την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου για υπονόμευση της απεργίας που ήδη έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και καλεί του εργαζόμενους για συμμετοχή σε αυτήν και ένωση δυνάμεων ιδιωτικών και δημόσιων υπαλλήλων.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που εκλέχθηκαν με το ΠΑΜΕ αναφέρουν:

“Μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ενώ δεκάδες εργατικοί φορείς στη χώρα (Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες κλπ), προετοιμάζουν την οργάνωση απεργίας στις 24/9, η πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου, δεν τολμά να προκηρύξει απεργία!

Περιορίζονται σε κάποιες «κινητοποιήσεις», ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τη σοβαρότητα του νομοσχεδίου και τις επιπτώσεις που θα έχει στη ζωή των εργαζομένων, αλλά και στο μέλλον των Σωματείων. Το αξιοπρόσεχτο είναι ότι δυο μέλη της Διοίκησης σε συνεδρίαση του Σωματείου τους είχαν ψηφίσει υπέρ της απεργίας, συντασσόμενοι με την απόφαση της Ομοσπονδίας τους.

Επί της ουσίας, ο Πρόεδρος του ΕΚ Χίου καθώς και η πλειοψηφία, στοιχίζονται με την ηγεσία της ΓΣΕΕ και όχι με τις αγωνιστικές δυνάμεις, που έδωσε τα διαπιστευτήριά της στην κυβέρνηση της ΝΔ, αφού έσφιξε το χέρι στα αιτήματα του ΣΕΒ. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους!

Τώρα, πρέπει να υπάρξει άμεση αγωνιστική απεργιακή απάντηση!

Καλούμε τα ΔΣ των Σωματείων, τους συνδικαλιστές, να διαχωρίσουν τη θέση τους. Με την κοινή μας δράση να αποκρούσουμε την επίθεση, που πάει πλάι-πλάι με την υπονόμευση.

Όλοι στην απεργία στις 24 Σεπτέμβρη 2019 στην είσοδο της Απλωταριάς στις 11:00. Αυτό σημαίνει ενότητα στην πράξη! Να φωνάξουμε από κοινού δημόσιος και ιδιωτικός τομέας  ενάντια στα νέα μέτρα, ενάντια στην καταστολή της λειτουργίας των Σωματείων και το χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων”. 

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια