Αντιφασιστική βραδιά στην μνήμη του Παύλου Φύσσα από το Αντίβαρο

Αντιφασιστική βραδιά, με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οργανώνει ο κοινωνικός χώρος Αντίβαρο, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 21:00, κόκκινο φαναράκι στο λιμάνι της Χίου, για ενημέρωση, συζήτηση και με μουσική με τον Κουπεπέ στα deck.

Στην ανακοίνωσή του το Αντίβαρο σημειώνει τα εξής:

Πέρασαν 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα της Χρυσής Αυγής, οι, πρωτόδικα καταδικασμένοι, υπαίτιοι βρίσκονται στη φυλακή, ωστόσο σαν κοινωνία δεν τελειώσαμε με το φασισμό και το ρατσισμό.

Από τον Έβρο, όπου πρόσφυγες κρυμμένοι για να αποφύγουν την παράνομη επαναπροώθηση κάηκαν, ενώ αυτόκλητοι ράμπο πήραν το νόμο στα χέρια τους και «συνέλαβαν» πρόσφυγες ως υπαίτιους για τις φωτιές, μέχρι την Πύλο, όπου 600 και πλέον άνθρωποι πνίγηκαν, και από τη Χίο, τη Λέσβο και τη Σάμο όπου τα ναυάγια δεν έχουν τελειωμό, με τους υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές να ζητούν περισσότερα pushback, άρα ναυάγια, μέχρι το Θεσσαλικό κάμπο και τον άγνωστο αριθμό προσφύγων-εργατών γης και Ρομά που αγνοούνται, ο φασισμός έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία.

Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν στρέφεται ενάντια στους ξένους μόνο. Η παραδοχή του υπάρχου του Blue Horizon ότι θεώρησε ότι ήταν Πακιστανός ή μαύρος χωρίς εισιτήριο ο Αντώνης και άρα είχε το δικαίωμα να τον ρίξει στη θάλασσα, η καθημερινή βία ενάντια στις γυναίκες και οι γυναικοκτονίες, αποδεικνύουν ότι οδεύουμε στην ανθρωποφαγία και την απανθρωπιά.

Η αστυνομία δρα ανενόχλητη, δολοφονώντας Ρομά (Σαμπάνης, Φραγκούλης), αλλά και Έλληνες πολίτες (σε τυχαίο έλεγχο χτυπήθηκε μέχρι θανάτου ο Μανιουδάκης στα Χανιά), τρομοκρατεί και χτυπά όποιον/α βρεθεί στο δρόμο της τη λάθος στιγμή (πλημμυροπαθείς στη Λάρισα, φοιτητές/ριες στο Πολυτεχνείο) με την πλήρη συγκάλυψη της κυβέρνησης. Η ατιμωρησία των ένστολων φέρνει και άλλη βία.

Απέναντι σε όλα αυτά, η μόνη απάντηση μπορεί να δοθεί στο δρόμο, με αλληλεγγύη και διεκδίκηση.

Για να μην κυριαρχήσει ο φασισμός, ο ρατσισμός και η ανθρωποφαγία.

Για μια κοινωνία αλληλέγγυα και ελεύθερη.