Αντίθετη στην δημιουργία καταυλισμού στη Σούδα, η Χιακή Συμπολιτεία

Επανάληψη των προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί τις ημέρες της τελευταίας κακοκαιρίας με τους πρόσφυγες φοβάται η Χιακή Συμπολιτεία, επισημαίνοντας την άρνηση της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων να ψηφίσουν την πρότασή της για την συγκρότηση τοπικού συντονιστικού οργάνου.

«Όσοι δεν την ψήφισαν θα φέρουν βαριά ευθύνη αν ξαναζήσουμε τα ίδια και χειρότερα», τονίζει στην ανακοίνωσή της και υπενθυμίζει ότι η πρότασή της περιελάμβανε την συγκρότηση του συντονιστικού, με συμμετοχή δήμου Χίου, Περιφέρειας και Επιμελητηρίου.

«Μέχρι κι αν δεήσει η κυβέρνηση να αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες της, πρέπει να υπάρχει ένα τοπικό συντονιστικό όργανο», προσθέτει.

Επίσης, η Χιακή Συμπολιτεία κατέθεσε την έντονη ανησυχία της για διαφαινόμενες επιλογές της δημοτικής αρχής, όπως η πρόταση για στήσιμο σκηνών στην περιοχή Σούδα και σημειώνει, τέλος, ότι κατέθεσε συνολικό ψήφισμα με δύο θέσεις:

1. Να εξασφαλιστεί η ανθρώπινη αντιμετώπιση των προσφύγων κατά το διάστημα του ταξιδιού τους που βρίσκονται στη Χίο.

2. Να διασφαλιστεί ότι η Χίος (όπως και άλλα νησιά και η χώρα γενικότερα) δεν θα γίνει περιοχή εγκλωβισμού προσφύγων με βάση προωθούμενους σχεδιασμούς κύκλων της Ε.Ε.