Καμιά ανοχή στην απάνθρωπη αθλιότητα

Ενώνουν τη φωνή τους με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις και φορείς το Αντίβαρο, οι Αλληλέγγυοι Χίου και η «ΛΑΘΡΑ;» – Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου στην αυριανή, Σάββατο 15 Μάϊου 2021 κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες στη ΒΙΑΛ.

Καλούν τα μέλη τους να συμμετέχουν στις 11:00 στην πλατεία Βουνακίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναφέροντας σε ανακοίνωση που εξέδωσan:

“Ο θάνατος δύο ανθρώπων στη ΒΙΑΛ την περασμένη εβδομάδα, με το πτώμα του ενός να κατασπαράσσεται από ποντικούς (!), αλλά και η γέννα μιας γυναίκας στη ΒΙΑΛ σε πολύ δύσκολες συνθήκες, συνιστούν γεγονότα – ορόσημα μιας κατηφόρας δίχως φρένα για την ανθρωπιά, την ηθική και τον πολιτισμό μας ως κοινωνίας.

Οι πρόσφυγες, ως προς τη νομική και πολιτειακή μεταχείρισή τους, εξευτελίζονται, απανθρωποποιούνται, στερούνται και τα πλέον στοιχειώδη δικαιώματα, μετατρέπονται από την Πολιτεία με κάθε τρόπο σε «αόρατους», «ανάξιους» να ζουν μια ανεκτή και αξιοπρεπή ζωή, «απόβλητους», «μιάσματα», υποψήφιους σε θανατική καταδίκη μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Πρόκειται για μια κατάσταση που απαγορεύεται να θεωρήσουμε ως ανεκτή! Είναι τώρα η στιγμή για να διαμαρτυρηθούμε και να φωνάξουμε πιο δυνατά από ποτέ – διαφορετικά εξομοιωνόμαστε μοιραία με κάποιους άλλους «φιλήσυχους νοικοκυραίους» στη Γερμανία της δεκαετίας του ’30, που «δεν ήξεραν, δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν» τι γινόταν δίπλα τους…

– Απαιτούμε ΤΩΡΑ τερματισμό αυτής της φρικτής κατάστασης

– Απαιτούμε ίσα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους γύρω μας

– Απορρίπτουμε οποιαδήποτε δικαιολογία για τη συνέχιση της αθλιότητας γύρω μας και με την ανοχή μας, με προσχήματα όπως: «σύνορα/εθνική ασφάλεια/αλλοίωση πολιτιστικής ταυτότητας/δεσμεύσεις από Ε.Ε.»”

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια