Ανυποχώρητοι για το ταχυδρομείο Καρδαμύλων – Σε αποδόμηση τα ΕΛΤΑ στη Χίο (βίντεο & φωτό)

Την πρόθεσή τους να μην υποχωρήσουν από το αίτημά τους να μείνει ανοικτό το κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα Χίου, το οποίο από σήμερα παραμένει κλειστό, εξέφρασαν με μαχητική συγκέντρωση και πορεία οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και σήμερα, Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023.

Αρχικά οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι από τα Καρδάμυλα, την Συκιάδα, την Λαγκάδα και τα χωριά ρου Πελινναίου συγκεντρώθηκαν περί τις 9 το πρωί της Δευτέρα έξω από την περιφερειακή ενότητα Χίου και στην συνέχεια, αφού διαβάστηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν πορεία και «πολιόρκησαν» το κεντρικό κτίριο των ΕΛΤΑ στη Χίο. Αντιπροσωπεία τους, τέλος, παρέδωσε το ψήφισμα της συγκέντρωσης στο γραφείο του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Νότη Μηταράκη.

Οι κάτοικοι των Καρδαμύλων και της ευρύτερης περιοχής προγραμματίζουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη της Χίου, την προσεχή Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν με αποδέκτες τους βουλευτές του νησιού αναφέρουν:

Εμείς οι κάτοικοι των χωριών της ΒΑ Χίου διαμαρτυρόμαστε έντονα για το κλείσιμο του καταστήματος ΕΛΤΑ Καρδαμύλων . Η ενέργεια αυτή δεν αποτελεί ξάφνιασμα για μας αφού από το 2009 έχουμε βιώσει στην περιοχή μας την υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών μέσα στις οποίες είναι το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, κλείσιμο καταστήματος ΔΕΗ και ΟΤΕ, υποβάθμιση υπηρεσιών Εθνικής Τράπεζας, επερχόμενο σχεδιασμό κλεισίματος των Αγροτικών Ιατρείων κ.α. Διαχρονικά έχουμε εκφράσει τη διαμαρτυρία μας μέσα από τα όργανα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα από άρθρα και δημοσιεύσεις στον τοπικό τύπο αλλά και μαζικές κινητοποιήσεις όταν χρειάστηκε, όμως οι ενέργειες δεν φαίνεται να αποδίδουν καρπούς.
Με αυτές τις πολιτικές καταλήγουμε στην απαξίωση των κατοίκων της παραμεθορίου ως απόρροια των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν οδηγήσει στην ερημοποίηση των περιοχών με ανεπανόρθωτες συνέπειες .
Αρνούμαστε να δεχτούμε τέτοιου είδους αποφάσεις που μας επιφυλάσσουν ένα μέλλον χωρίς προοπτική στα χωριά μας και απαιτούμε :
Να μην κλείσει κανένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Χίο ούτε πουθενά.
Να μην απολυθεί ή μετακινηθεί κανένας εργαζόμενος.
Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά με μισθούς και δικαιώματα.
 Ζητάμε από εσάς να αναλάβετε τις ευθύνες σας και ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Χιακού Λαού να στηρίξετε και να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα της Περιφέρειας σας και όχι μόνο.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΑ ΚΑΡΔΑΜΥΛΑ !
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΙΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ !

 

Σε απαξίωση και αποδόμηση τα ΕΛΤΑ στη Χίο

Την δεινή θέση στη οποία έχουν περιέλθει και οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ στη Χίο περιέγραψε ο πρόεδρος των εργαζομένων του Σωματείου Βορείου Αιγαίου κ. Νικόλαος Μαναγούδης, τονίζοντας ότι σήμερα στη Χίο  πέντε μόνιμοι υπάλληλοι και δύο ενοικιαζόμενοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν πληθυσμό 42.700 κατοίκων.

Κατήγγειλε ότι υπάρχει πλήρης απαξίωση του ταχυδρομείου και αποδόμηση των  υπηρεσιών του, διώχνουν κόσμο και δεν ρωτούν κανέναν, με μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και στην εξυπηρέτηση του κοινού.