“Απαγορευμένες συναντήσεις” από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Mε την πολυβραβευμένη ταινία “Απαγορευμένες συναντήσεις” σε σκηνοθεσία: Μουαγιάντ Αλαγιάν, συνεχίζονται οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, στο Ομήρειο στις 20.30.

Στη διαιρεμένη Ιερουσαλήμ η Σάρα, μια ευκατάστατη Εβραία και ιδιοκτήτρια ενός καφέ, συνάπτει εξωσυζυγική ερωτική σχέση με τον Παλαιστίνιο Σαλέμ, διανομέα τροφίμων ο οποίος περιμένει παιδί. Όμως, μετά από ένα επεισόδιο, η σχέση τους αποκαλύπτεται και κατηγορούνται για τρομοκρατικές ενέργειες  μπλέκοντας σε ένα Κάφκικο εφιάλτη.

Γι’ ακόμη μία φορά το πυρακτωμένο Παλαιστινιακό ζήτημα ,αν και δεν είναι το ζητούμενο της ταινίας, είναι αυτό που καθορίζει τις τύχες των ανθρώπων. Μέσα από ένα πολυδαίδαλο σενάριο, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, η ταινία αναδεικνύει τις ταξικές, κοινωνικές, φυλετικές πτυχές της ζωής των ηρώων εγκλωβίζοντάς τους σε μια πραγματικότητα που τους ξεπερνάει.  Ο σκηνοθέτης αποφεύγει σοφά τον διδακτισμό και την καταγγελία, κλιμακώνει με στιβαρότητα το σασπένς  και μας παραδίδει ένα καίριο σχόλιο για το οδυνηρό κοινωνικά  αλλά λυτρωτικό ψυχικά τίμημα της αλήθειας.

Διακρίσεις: Βραβείο Σεναρίου και Κοινού στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ 2018.

Σκηνοθεσία: Μουαγιάντ Αλαγιάν, Σενάριο: Ραμί Αλαγιάν                                                       Πρωταγωνιστούν: Αντίμπ Σαφαντί, Σιβάν Κέρσνερ, Μάισα Αμπντ Ελχαντί.

 

                                           

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια