Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση για τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Την προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός οικιστικών ιστών, της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, από τις 21:00 κάθε βράδυ έως τις 6 το πρωί και για το διάστημα από 6 μέχρι και 9 Αυγούστου 2021 με ενδεχόμενο παράτασης της, ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος.
Επίσης από τις 21:00 κάθε βράδυ έως τις 6 το πρωί και για το διάστημα από τις 6 Αυγούστου μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31Οκτωβρίου 2021, θα εφαρμόζεται η παρούσα απόφαση στις παρακάτω κρίσιμα δασικά οικοσυστήματα :
 Δασική θέση Τοπική Κοινότητα
1 Αγία Άννα Χίου
2 Άγιος Παντελεήμονας Χίου
3 Παναγιά Βοήθεια Χίου
4 Ρεστά – Κλειδού Βροντάδου
5 Τρυπατές Καρυών
6 Κουτρουμπού Καρδαμύλων
7 Βιγλί Αμάδων
8 Γιαννάκη Βικίου
9 Άγγελος Φυτών
10 Παναγία Σικελία Μέσα Διδύμας
11 Προφήτης Ηλίας Θολοποταμίου
12 Σκλαβία Θολοποταμίου
13 Θόλος Συκιάδα
14 Καρυδάς – Αγ. Ιωάννης Λαγκάδας

Στα αγροτοδασικά δίκτυα
Βόρεια Χίο :
α. Γιαννάκι – Ταυρί – Αψηλές
β. Αψηλές – Λίμνη
γ. Ρείκια – Αγ. Παρασκευή
Κεντρική Χίο :
Περιμετρικά του φράγματος του Ζυφιά

H παραπάνω παράγραφος, θα ισχύει στις περιπτώσεις που ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών που δημοσιεύεται στην αρχική σελίδα του ισοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), παρουσιάζει για τις περιοχές που εφαρμόζεται η απαγόρευση κατάσταση κινδύνου 3 (υψηλή), 4 (πολύ υψηλή), ή 5 (κατάσταση συναγερμού).
Ενημερώνονται οι πολίτες ότι θα υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου, από εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική – Αστυνομία – Στρατός – Δασαρχείο) και γι’ αυτό παρακαλούμε για τη συνεργασία τους, ώστε η κοινή αντιπυρική προσπάθεια να έχει θετικό αποτέλεσμα.
Η πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις προαναφερόμενες περιοχές, κατά τη διάρκεια των ωρών απαγόρευσης, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας, που κρίνονται αναγκαία, καθώς και τα μέτρα COVID-19 όπως έχουν ορισθεί από τις ΠνΠ της Πολιτείας.
H εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές, στις Δασικές και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες με περιοχή ευθύνης τους Δήμους των αντίστοιχων περιοχών.
Οι τοπικές ομάδες πυρασφάλειας και οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας, πρέπει να εντάξουν στις περιπολίες τους τις περιοχές όπου ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας, ιδιαίτερα όταν οι καιρικές συνθήκες ευνοούν εκδήλωση πυρκαγιάς, επίπεδο 3 (υψηλό), 4 (πολύ υψηλό), ή 5 (κατάσταση συναγερμού) του
Χάρτη πρόβλεψης υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια των κρατικών, αυτοδιοικητικών αρχών και των εθελοντικών οργανώσεων, για την αντιπυρική προστασία του Νομού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια