Απαιτούνται πειστικότερες απαντήσεις για τους «εξαφανισμένους» της Μονολιάς

Ολοένα και ευρύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα με τους «εξαφανισμένους» πρόσφυγες και μετανάστες, που αποβιβάσθηκαν στην παραλία της Μονολιάς, στην Καλλιμασιά της Χίου, στις 30 Απριλίου 2020, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Επισημαίνει δε, με αφορμή την σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ιταλός ευρωβουλευτής κ. Pietro Bartolo, ότι «η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σύντομα να δώσει πειστικότερες απαντήσεις σε όσα καταγγέλλονται και τα οποία συνεχίζει να αρνείται».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Μιχαηλίδη έχει ως εξής:

«Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν μέσα ενημέρωσης, όπως το astrparis.gr της Χίου και η Εφημερίδα των Συντακτών, αλλά και τα ερωτήματα που έθεσε επανειλημμένα ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στη Βουλή προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, ο Ιταλός ευρωβουλευτής Pietro Bartolo έθεσε το ζήτημα του περιστατικού άφιξης 14 ατόμων στην παραλία Μονολιάς σε γραπτή ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (βλέπε συνημμένο).

Ο κ. Bartolo, γνωστός και ως “γιατρός της Λαμπεντούζα”, έχει εκλεγεί με το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας και ανήκει στην ευρωομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί ότι, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου και τις κυβέρνησης, το ζήτημα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί σύντομα να δώσει πειστικότερες απαντήσεις σε όσα καταγγέλλονται και τα οποία συνεχίζει να αρνείται, χωρίς ταυτόχρονα να παρέχει στοιχειωδώς επαρκείς και υπεύθυνες εξηγήσεις».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια