Απάντηση ΑΡΜΑτωμένη στο εξώδικο Κανταράκη, σιγά μην φοβηθώ, σιγά μην κλάψω

Σε πλήρη αποδόμηση των εξ αρχής σαθρών επιχειρημάτων και κατηγοριών που εκτοξεύει η κα Ελένη Κανταράκη εναντίον της προχωρεί η συνδικαλιστική παράταξη Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα, (ΑΡΜΑ) Δίκτυο Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας, αποδέκτης κι αυτή των εξώδικων που μοιράζει δεξιά κι αριστερά η υπερευαίσθητη στην κριτική διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου.

Το ΑΡΜΑ στην δημόσια απάντησή του θέτει με ξεκάθαρο τρόπο τα ερωτήματα, που γεννώνται από την κίνηση των διαδικασιών έρευνας κατά υπαλλήλων του νοσοκομείου Χίου για τις κρίσεις του 2011, καταγγέλλοντας στοχοποίηση και διασυρμό τους. Κι όλα αυτά, προσθέτει, «γίνονται σε συνεννόηση με τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. και τον κ. Μηταράκη, θέλοντας να εξυπηρετήσουν ημετέρους».

Θέτει, επίσης, ζητήματα που αφορούν πράξεις και παραλείψεις της διοικήτριας, που κάθε άλλο παρά συνάδουν στην νομιμότητα, που η ίδια επικαλείται και δηλώνει – αναφερόμενο στην απαίτηση της κας Κανταράκη να… συμμορφωθεί – ότι «εμείς δεν παίρνουμε πίσω τίποτα, υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους απέναντι στις μεθοδεύσεις και τις διώξεις της διοίκησης και του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ.».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση – απάντηση στο εξώδικο έχει ως εξής

«Το ζήσαμε και αυτό. Να δεχόμαστε εξώδικο (!) από τη διοικήτρια του Γ.Ν. Χίου, για την έκδοση ανακοίνωσης της παράταξης, που υπερασπιστήκαμε τους συναδέλφους που διώκονται (!). Γιατί, λέει, ότι την ειρωνευτήκαμε και την προσβάλαμε…και ζητά: “1. Να ανακαλέσουμε την ανακοίνωση και 2. Να απέχουμε (;) στο μέλλον από κάθε αναφορά στο πρόσωπό της…”. Απαντάμε απλά και ξεκάθαρα:

Αντί η κα διοικήτρια, να δώσει σοβαρές απαντήσεις στις καταγγελίες μας, που αποδεικνύουν τις πολιτικές σκοπιμότητες και μεθοδεύσεις που κρύβονται πίσω από την ανάδειξη ενός ανύπαρκτου θέματος από το 2011, στοχοποιώντας εργαζόμενους, μας ζητά και τα ρέστα με την κατάθεση του εξωδίκου. Προφανώς, περιμένει να φοβηθούμε. Εμείς συνεχίζουμε και περιμένουμε απαντήσεις:

Γιατί στοχοποιούνται και διασύρονται εργαζόμενοι μετά από 10 χρόνια (!), αφού νόμιμα κατέχουν τις θέσεις σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις, επί των οποίων δεν υπήρξε καμία ένσταση;

Γιατί ξαφνικά προκύπτει πρόβλημα νομιμότηταςμόνο στη Χίο, αφού είτε λήφθηκαν υπ΄ όψιν ή όχι οι σχετικές βεβαιώσεις δεν επηρεάζουν τον πίνακα κατάταξης των υπαλλήλων της 2ης ΥΠΕ και τη σχετική τοποθέτηση των εργαζομένων σε θέσεις ευθύνης;

Ποιοί είναι οι άλλοι υπάλληλοιυπέρ των οποίων διεκδικεί την αποκατάσταση της νομιμότητας”, όπως καταθέτει στο εξώδικο που μας έστειλε; Και γιατί δεν το διεκδικούσαν 10 χρόνια τώρα;

Τέλος, αφού μας βγήκε όψιμος υπερασπιστής της νομιμότητας, μια απλή ερώτηση.

Γιατί, άραγε, δεν τοποθετεί στη θέση του διευθυντή της νοσηλευτικής υπηρεσίας, τον εργαζόμενο που προηγείται στον σχετικό πίνακα των κρίσεων από το 2011 και δεν έχει τοποθετηθεί εδώ και 10 χρόνια; Περιμένουμε απαντήσεις…

Είναι προφανές ότι όλα γίνονται σε συνεννόηση με τον κομματικό μηχανισμό της Ν.Δ. και τον κ. Μηταράκη, θέλοντας να εξυπηρετήσουν ημετέρους. Αντίστοιχες μεθοδεύσεις και διώξεις εξελίσσονται και σε άλλα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, σε μια προσπάθεια να τακτοποιήσουμε τα δικά μας παιδιά και να φιμώσουμε κάθε φωνή που είναι απέναντί τους.

Εμείς δεν παίρνουμε πίσω τίποτα, υπερασπιζόμενοι τους συναδέλφους απέναντι στις μεθοδεύσεις και τις διώξεις της διοίκησης και του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ.

Όσον αφορά τα όσα αναφέρει στο εξώδικο ότι η συνέχιση της θητείας μου εξ ορισμού δεν έχει κομματικό χρώμα αλλά οφείλεται στο έργο που επιτελώ εντός του νοσοκομείου και στις αξίες που πρεσβεύω, ανεξάρτητα από την πολιτική ηγεσία της χώρας και του υπουργείου Υγείας ειδικότερα» οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Το ότι από 120 και βάλε διοικητές που είχε τοποθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ότι ανανέωσαν επί Ν.Δ. 1 ή 2 προφανώς και οφείλεται στο έργο που επιτελούν…”. Τώρα, όσον αφορά τις αξίες που πρεσβεύω...”, μάλλον έχουν μια δυνατότητα να διευρύνονται με βάση την πολιτική που έχει να υπηρετήσει. Έτσι, από τις ατομικές συμβάσεις σαν θέση αρχής, εύκολα περνάμε στον εργολάβο. Ό,τι πει το αφεντικό…

Καλούμε την κα διοικήτρια, αντί να μοιράζει εξώδικα, να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει στις τεκμηριωμένες καταγγελίες μας και να σταματήσει τις διώξεις των εργαζομένων. Όσον δε αφορά την παράταξή μας, εμείς θα συνεχίσουμε στα λόγια του ποιητή: Μένω μονάχος στο παρόν να σώσω ο,τιδήποτε κι αν σώνεται και ας έχω τις συνέπειες του νόμου, συνένοχο στον φόνο δεν θα με έχετε…

Υ.Γ. : Αλήθεια, πως η κα διοικήτρια, στα πλαίσια των “νομίμων καθηκόντων” της δεν εφάρμοσε ό,τι προβλέπεται για την αναπλήρωση των θέσεων ευθύνης στην διοικητική υπηρεσία και με την μεθόδευση της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και των αρνήσεων έφτασε στο αποτέλεσμα που εξυπηρετεί ημετέρους; Να χαρούμε νομιμότητα…».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια