Απάντηση Μηταράκη στις δηλώσεις του Γιώργου Καμίνη και η ανταπάντηση

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή τις δηλώσεις – στην σημερινή, Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2022, συνέντευξη Τύπου – του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργου Καμίνη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Καμίνης, στην προσπάθεια να είναι αρεστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του ουσιαστικά ζητά να επαναλάβει η χώρα την πολιτική ανοικτών συνόρων και να γεμίσουν και τα αστικά κέντρα πάλι, όπως έγινε επί δημαρχίας του. 

Αλλά και τα νησιά μας, όπως έγινε την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.  

Αντίθετα, η πολιτική που εφαρμόζει με επιτυχία η κυβέρνηση, έχει μειώσει δραστικά τις ροές και έχει αποσυμφορήσει τα νησιά μας.  

Οι κλειστές ελεγχόμενες δομές έχουν ήδη παραγάγει θετικό αποτύπωμα σε Σάμο, Κω και Λέρο.  

Ήδη, οι Χιώτες βλέπουν στην πράξη σήμερα τον χαμηλότερο αριθμό διαμενόντων και ροών από το 2015. 

Απλώς, κάποιοι για μικροπολιτικούς λόγους δεν θέλουν να πετύχει την θωράκιση της Χίου η κυβέρνηση».

Καμίνης: Ο Μηταράκης θα επιβάλει την άποψή του πάλι με τα ΜΑΤ;

Στον κ. Μηταράκη έσπευσε να απαντήσει με νεώτερη ανακοίνωσή του ο βουλευτής επικρατείς του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Καμίνης ως εξής:

Μιλώντας σήμερα στη Χίο, κάλεσα τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή στο θέμα της πιθανής δομής υποδοχής και ταυτοποίησης στη Χίο. Μια νέα αρχή που θεωρούσα και θεωρώ αυτονόητη, μετά την αυθόρμητη και άμεση αντίδραση του χιακού λαού, που συγκεντρώθηκε στο λιμάνι των Μεστών ανήμερα των Θεοφανείων, για να αποτρέψει την αποβίβαση των μηχανημάτων του έργου, απορρίπτοντας έτσι έμπρακτα το σχέδιο της κυβέρνησης για δημιουργία μιας φαραωνικής δομής στο Θόλος. Μια νέα αρχή βασισμένη στον διάλογο, τον σεβασμό, την καταλλαγή. 

Ο κ. Μηταράκης λίγο μετά έδειξε το πώς εννοεί αυτή τη νέα σελίδα: Με μια ανακοίνωση γεμάτη από προσωπικές επιθέσεις, λογικές ανακολουθίες, μισές αλήθειες αλλά και εξ ολοκλήρου ψέματα προσπαθεί να θολώσει τα νερά γύρω από το προφανές: Σχεδόν κανένας στη Χίο δεν συμφωνεί με το σχέδιό του. Αφού, λοιπόν, αποφεύγει να το πει στην ανακοίνωσή του, ας του απευθύνω από εδώ το ερώτημα: Πώς σκοπεύει να επιβάλει την άποψή του στους Χιώτες; Πάλι με τα ΜΑΤ;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια