Απεδήμησεν ο π. Πλάτων Γκιάλης την ώρα του καθήκοντος

Την τελευταία του πνοή άφησε ο πρωτοπρεσβύτερος Πλάτων Γκιάλης, ο οποίος εντοπίσθηκε νεκρός το πρωί της Τετάρτης, 1η Μαρτίου 2017, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ, όπου συμμετείχε στην παρασκευή των συσσιτίων της μητρόπολης Χίου.

Ο εκδημήσας ήταν εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Ματθαίου Κοφινά, ενώ στην 46χρονη ιερατική πορεία του υπηρέτησε ως διάκονος στους ιερούς ναούς Αγίου Ιωάννη Προδρόμου και Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και ως εφημέριος στον Άγιο Μάμα Αφροδισίων, Ταξιαρχών Νενητουρίων, Αγίου Γεωργίου Πιτυούς, Αναλήψεως Σωτήρος Χριστού Βουνού και από την 1.11.1975 στον Άγιο Ματθαίο Κοφινά.

Σε ανακοίνωση της μητρόπολης Χίου τονίζεται ότι  διεκρίνετο για την αυθεντικότητα και την ολοκάρδια διάθεση διακονίας του προς κάθε άνθρωπο.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί αρχιερατικώς την Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017 και ώρα 4 το απόγευμα, στον Άγιο Ματθαίο Κοφινά.

Φωτό ΑλήθειαTV