Απεργία 24ωρη κήρυξε η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη – Αύριο αποφασίζει το Εργατικό Κέντρο Χίου

Εικοσιτετράωρη απεργία στον δημόσιο τομέα κήρυξε για την προσεχή Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις που εκφράστηκαν κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, το οποίο ήδη συζητείται στην Βουλή.

Το Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει για την οργάνωση της απεργίας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

«Να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης. Η οργή και η θλίψη να γίνουν διεκδικητικός αγώνας! Να μην περάσει το νομοσχέδιο-κτηνωδία! Να δυναμώσει η αλληλεγγύη και η διεκδίκηση για τους πληγέντες της Θεσσαλίας και για όσους υποφέρουν από την πολιτική της κυβέρνησης!», επισημαίνει σε σημερινή – Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 – ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.

Να σημειώσουμε ότι για την ίδια ημέρα έχει προκηρύξει στάση εργασίας το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, το οποίο και έχει καλέσει το Εργατικό Κέντρο να προχωρήσει στην κήρυξη 24ωρης απεργίας.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου κ. Κώστας Λίνας, σε σχετική ερώτηση του astraparis.gr, έκανε γνωστό ότι αύριο, Τρίτη, το απόγευμα θα συνεδριάσει η διοίκηση και θα αποφασίσει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα κινηθεί στην κατεύθυνση κήρυξης 24ωρης απεργίας.