Απεργία στα τηλεοπτικά κανάλια και το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά του νόμου Πέτσα

Εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6 το απόγευμα σήμερα (Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020) από την ΠΟΕΣΥ και την ΠΟΣΠΕΡΤ, σε ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα ιδιωτικά κανάλια, ενάντια στον γνωστό νόμο Πέτσα που μπήκε σε διαβούλευση την περασμένη Παρασκευή.

Ο νέος «νόμος Πέτσα» για τους τηλεοπτικούς σταθμούς ξηλώνει τον προηγούμενο «νόμο Παππά» κι εκεί που το κάθε κανάλι έπρεπε να διαθέτει τουλάχιστον 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης, πλέον θα μπορεί να έχει μόνο 280 και χωρίς την υποχρέωση για πλήρη απασχόληση.

Με το εύρημα του κ. Πέτσα, που πολύ χαροποιεί τους καναλάρχες, οι περισσευούμενοι 120 εργαζόμενοι μεταφέρονται σε διάφορες εταιρείες που συνδέονται με έναν τηλεοπτικό σταθμό, ένα στούντιο παραγωγής λόγου χάριν, ενώ οι 280 του καναλιού μπορεί να δουλεύουν και με συμβάσεις έργου, χωρίς δηλαδή να ανήκουν απαραιτήτως στο μισθολόγιο.

Το λέει ξεκάθαρα το άρθρο 41 του νομοσχεδίου:

Το δυναμικό των καναλιών μπορεί να απαρτίζεται από:

α) εργαζομένους με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης

β) απασχολούμενους υπό καθεστώς παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών ή μίσθωσης έργου

γ) προσωπικό συνδεδεμένων -με το κανάλι- επιχειρήσεων με βεβαίωση απασχόλησης ανάλογου χρόνου

δ) προσωπικό ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής στις οποίες το κανάλι αναθέτει την εκτέλεση συγκεκριμένου έργου με βεβαίωση απασχόλησης ανάλογου χρόνου.

Από την απεργία εξαιρούνται η μετάδοση της ενημέρωσης για τον covid-19 και οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί.

► Διευκρινίζεται ότι στην σημερινή 24ωρη απεργία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής και τοπικής εμβέλειας και τις ιστοσελίδες τους. Επίσης, οι εργαζόμενοι στα κανάλια, τα ραδιόφωνα και την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στην ΓΓΕ-ΓΓΕ.

ΠΗΓΗ: EFSYN.GR

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια