Απεργία την Τετάρτη στο Δημόσιο – Συγκέντρωση στις 12:00 στην Απλωταριά

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανδημοσιοϋπαλληλικής απεργίας για την Τετάρτη, 8 του Μάρτη 2023, αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίστηκε συγκεκριμένα να μετατραπεί σε 24ωρη απεργία η στάση εργασίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας «για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δολοφονικό έγκλημα των Τεμπών».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, τις πολύμορφες συγκινητικές εκδηλώσεις των εργατικών σωματείων, των μαθητικών και φοιτητικών συλλόγων και των άλλων μαζικών φορέων του λαού, όπως πραγματοποιήθηκε και στο νησί μας, που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή και καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη.

Παράλληλα καταδικάζει την καταστολή και την απόπειρα φίμωσης των εργαζομένων! “Ο λαός δεν μπορεί να γίνει ξανά μάρτυρας σε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, για το οποίο όλοι ήταν σχεδόν σίγουροι ότι θα συμβεί κάποια στιγμή, εκτός από …τις κυβερνήσεις και τις διοικήσεις του κρατικού ΟΣΕ και της ιδιωτικής «Hellenic Train». Ο «εκσυγχρονισμένος» και «απελευθερωμένος» σιδηρόδρομος όλων των κυβερνήσεων τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν συρμοί θανάτου…

Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα!”

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ καλεί στις 8 Μαρτίου στις 12:00 στην είσοδο της Απλωταριάς όλους τους εργαζόμενους που γέμισαν τα κέντρα αιμοδοσίας μετά το ατύχημα και συγχρόνως δεν έκλεισαν το στόμα τους, δεν αναμάσησαν την καραμέλα ότι δεν είναι ώρα για ευθύνες, που διακήρυτταν με θράσος κυβερνητικά στελέχη και όχι μόνο…

“Οι μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών, μας δείχνουν ότι στον 21ο αιώνα δεν μπορούμε να ζήσουμε με το «πάμε και όπου βγει», δηλαδή όπου μας βγάζουν οι «σειρήνες» της εξοικονόμησης πόρων, του «κόστους – οφέλους», των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της παιδείας, της υγείας, όλων των κοινωνικών υπηρεσιών. Για να αποκαλυφθούν οι αιτίες και οι ένοχοι των κρατικών εγκλημάτων κι όχι να κρύβονται πίσω από δήθεν «ανθρώπινα λάθη». Και πάνω από όλα για να πάψουν επιτέλους οι ανθρωποθυσίες στον βωμό του κέρδους.

Οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη μετωπική σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών που άφησε πίσω της εκατόμβες νεκρών δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υποσχέσεις”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Ανακοίνωση για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης εξέδωσε ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.

Σε συμμετοχή στην απεργία και την συγκέντρωση καλεί το ΣΕΣΝΟΧ

Το Δ.Σ. του ΣΕΣΝΟΧ  από την πρώτη στιγμή εξέφρασε  τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και δυο συναδέλφισσές μας, εργαζόμενες στο νοσοκομείο της Λάρισας και στο ΑΧΕΠΑ. Ήταν ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα στο βωμό των κερδών των λίγων εις βάρος των πολλών. 

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι  να δηλώσουμε παρόντες στην 24ωρη απεργία και το στο συλλαλητήριο του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χίου  που θα πραγματοποιηθεί και στο νησί μας, ώστε να συμβάλλουμε και εμείς από την πλευρά μας και το έγκλημα αυτό να μην  ξεχαστεί! Θα γίνουμε οι φωνές όλων των θυμάτων και των τραυματιών, απαιτώντας να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας αλλά και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες, χωρίς καμία συγκάλυψη σε αυτούς που παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των εργαζομένων, συνέχιζαν να στέλνουν επιβάτες και εργαζόμενους στο θάνατο!

Θα γίνουμε η φωνή του αγώνα ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή και την ασφάλεια κόστος.  Εναντιωνόμαστε στη διαχρονική πολιτική της «απελευθέρωσης» και ιδιωτικοποίησης των συγκοινωνιών, η οποία υποτάσσει τα πάντα στο κέρδος. Δεν είναι δυνατόν το 2023 να μην υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες, προκειμένου να αποτρέπεται μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών και  τα τρένα να λειτουργούν χειροκίνητα και να ταξιδεύουν «τυφλά» πάνω σε ένα ασυντήρητο σιδηροδρομικό δίκτυο. Ενώ, αντίθετα  με τους  πλειστηριασμούς φρόντισαν όλοι τους να γίνονται ηλεκτρονικά!!!

Απαιτούμε να απολογηθούν όλες οι κυβερνήσεις, που εφάρμοσαν διαχρονικά την πολιτική της ιδιωτικοποίησης, που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, που αγνόησαν επιδεικτικά τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τα ζητήματα αυτά. Διεκδικούμε σύγχρονη, φθηνή, ασφαλή σιδηροδρομική συγκοινωνία, που να αναπτύσσεται με κριτήριο τις ανάγκες των επιβατών και των εργαζομένων και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.