Απεργιακός πυρετός – Και το Εργατικό Κέντρο στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Την συμμετοχή του στην αυριανή, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 και ώρα 10:30, απεργιακή συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο, που προκήρυξε το νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, ανακοίνωσε το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Στη ανακοίνωσή του, την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, επισημαίνει – μεταξύ άλλων – τα εξής:

«Οι δυνάμεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος δεν κάμπτονται. Το νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή αντί να βελτιώνεται έστω και σε κάποια άρθρα, μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επιθετικό. Αυτό το νομοσχέδιο δε διορθώνεται, πρέπει να αποσυρθεί. Θα είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι, να διαδηλώσουμε ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο, που μόνο στόχο έχει να ισοπεδώσει τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε ενάντια:

– Στην κατάργηση του 8ώρου.

– Στις ατομικές συμβάσεις εργασίας.

– Στο άνοιγμα των Κυριακών σε επιπλέον κλάδους

– Στην ουσιαστική κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

– Στην προσπάθεια περαιτέρω αποδυνάμωσης της απεργίας.

– Στην ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

– Στην ουσιαστική κατάργηση του ν.1264 και στην επίθεση στα συνδικάτα.

Το Εργατικό Κέντρο Χίου στηρίζει κάθε απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων».

Συμμετοχές στην απεργία και την συγκέντρωση της Τετάρτης

«Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, χαιρετίζει την απόφαση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου να προκηρύξει απεργία στις 16 Ιουνίου 2021, την ημέρα ψήφισης του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης ΝΔ, κόντρα στην κυβερνητική προπαγάνδα, τα παπαγαλάκια τους αλλά και τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ», τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Συμμετοχή στην απεργία και στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Χίου.

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ) με ανακοίνωσή του ζητά τη απόσυρση του νομοσχεδίου και δηλώνει συμμετοχή στην 24ωρη απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο Χίου.

Ανακοινώσεις για την συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση εξέδωσαν ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια