Απεργούν οι Οικοδόμοι του ΠΑΜΕ

Διαχωρίζει τη θέση της από την απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Οικοδόμων Χίου, να μην απεργήσουν η Ταξική Ενότητα Οικοδόμων και περνώντας στην αντεπίθεση καταγγέλλει για απεργοσπαστική συμπεριφορά.

Η απόφαση της πλειοψηφίας του Σωματείου Οικοδόμων Χίου για μη συμμετοχή στην απεργία, είναι μεγάλο εμπόδιο για την οργάνωση του αγώνα μας. Δεν μας κάνει εντύπωση!

Η Ταξική Ενότητα Οικοδόμων Χίου έχει και στο παρελθόν αποκαλύψει το ρόλο της πλειοψηφίας του Σωματείου. Σε συνθήκες που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, η θέρμανση και η ενέργεια είναι ζητούμενο για τους μεροκαματιάρηδες συναδέλφους, που η οικοδομή γνωρίζει σχετική ανάπτυξη σε δουλειές, ανοίγει ο δρόμος με το ν. Χατζηδάκη να τσακιστεί κάθε εργατικό δικαίωμα αλλά και να ποινικοποιηθούν οι αγώνες. Σε αυτές τις συνθήκες, η πλειοψηφία του σωματείου επιλέγει τον αφοπλισμό και τη “σιγή νεκροταφείου” μέσω της απεργοσπασίας!

Πριν λίγο καιρό επανέφεραν πρόταση που φαίνεται πως μεθοδεύουν για να φύγει το σωματείο μας από την Ομοσπονδία Οικοδόμων και να ενταχθεί σε άλλη που ακολουθεί κατά γράμμα την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ. Φαίνεται πως αυτό είναι το πρόβλημά τους.

Σε ποια κατεύθυνση πρέπει να παλεύει το σωματείο; Εμείς τους απαντάμε ότι η γραμμή είναι μία: ή με το κεφάλαιο (που πάει σύσσωμη η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ) ή με τους εργάτες!
Οι οικοδόμοι στη Χίο χρειάζεται  από τη σημερινή απεργοσπασία να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Ο νόμος Χατζηδάκη είναι στο χέρι μας να μείνει στα χαρτιά. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα σωματεία και τις ομοσπονδίες σε όλη την Ελλάδα και στη Χίο, αγωνιζόμαστε ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα ξεπερνώντας τις δυνάμεις του συμβιβασμού.

Δίνουμε το παρόν την Παρασκευή το απόγευμα στις 18:00 στην πικετοφορία που καλεί το ντ Χίου της ΑΔΕΔΥ με άλλα σωματεία του νησιού”>

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια