Απεργούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο

24ωρη απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 το πρωί της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά ζητήματα προσλήψεις υπαλλήλων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν:

“Ως εργαζόμενοι καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία  των κλινικών του νοσοκομείου μας.

Συγκεκριμένα:

  • Το κτιριακό πρόβλημα της παθολογικής κλινικής, η έλλειψη κλινών και προσωπικού αποτελούν τα υπ’ αριθμό ένα πρόβλημα.
  • Η μόνιμη ύπαρξη των ράντζων και των διασπορών σε άλλες κλινικές εξ’ αιτίας της στενότητας  του χώρου της παθολογικής, με ότι αυτό συνεπάγεται ιατρικά – υγειονομικά και σε φόρτο εργασίας.
  • Μετά την αναγκαστική εκκένωση της παθολογικής κλινικής, εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν έχει δημιουργηθεί μια ράμπα που να συνδέει τα προκάτ δωμάτια με το κεντρικό  κτίριο του νοσοκομείου, καθιστώντας αδύνατη την  μετακίνηση φορείων και αμαξιδίων από και προς αυτά. 
  • Ο θάλαμος χημειοθεραπείας συνεχίζει να βρίσκεται στο εγκαταλελειμμένο παλαιό κτίριο της παθολογικής και σε μεγάλη απόσταση από τις λοιπές υπηρεσίες του νοσοκομείου. Στο συγκεκριμένο χώρο φιλοξενούνται καθημερινά, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, για ημερήσια θεραπεία δεκάδες ασθενείς (χημειοθεραπευόμενοι, πολυμεταγγιζόμενοι, σκληρυντικοί).                
  • Η εισροή υδάτων σε όλες σχεδόν τις κλινικές  κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης δημιουργεί τεράστια προβλήματα την χειμερινή περίοδο.
  • Στην παιδιατρική κλινική η έλλειψη  εξεταστηρίου παιδιών και νεογνών, καθιστά δυσκολότερο το έργο τόσο του ιατρικού όσο και του Νοσηλευτικού προσωπικού.  Για να μην αναφερθούμε και στην   ακαταλληλότητα του χώρου  λόγο ορόφου”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια