Απερρίφθη από την κυβέρνηση η τροπολογία του ΚΚΕ για τον μειωμένο ΦΠΑ

Την απόρριψη από την κυβέρνηση, χωρίς καν να συζητηθεί, της τροπολογίας του ΚΚΕ για την επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά, καταγγέλλει το κόμμα.

Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, που ψηφίστηκε την Τετάρτη και αφορούσε την κύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την παράταση του νόμου Κατσέλη και την παράταση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο και επέκταση εφαρμογής του μέτρου του «μεταφορικού ισοδύναμου».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης και η υφυπουργός Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, δεν έκαναν καμία αναφορά στην τροπολογία, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκαν από τους βουλευτές του ΚΚΕ. Είπαν απλά ποιες τροπολογίες κάνουν δεκτές, απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό την τροπολογία του ΚΚΕ χωρίς καμία συζήτηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, Ν.Δ., ΔΗΣΥ (ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ) και όλα τα αστικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, σε όλη τη διάρκεια της συζήτησης παρότι παρίσταναν ότι «έχουν βγει στα κάγκελα» για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, έκαναν γαργάρα την τροπολογία του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας το μέγεθος της υποκρισίας τους, αλλά και τη σύμπλευσή τους στο δια ταύτα με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είχαν ψηφίσει το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στο οποίο υπήρχε η δέσμευση για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, αναφέρει το ΚΚΕ σε ενημερωτικό σημείωμά του.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια