Απέρριψε ομόφωνα το Δ.Σ. τις αυξήσεις στην τιμή του νερού στην Αμανή

Ομοθυμαδόν καυτηριάσθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ για κατάργηση του ευνοϊκότερου τιμολογίου ύδρευσης στα χωριά της Αμανής και της Ομηρούπολης και της εξομοίωσής του με το τιμολόγιο που ισχύει στα χωριά της Νότιας Χίου.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Δεκεμβρίου 2019, όταν εισήχθη προς έγκριση το νέο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΧ, που σε όλες τις άλλες κατηγορίες του, δεν μετεβλήθη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ κ. Βασίλης Μυριαγκός έκανε γνωστό ότι κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε η αλλαγή στο τιμολόγιο τη Αμανής, ενώ ο ίδιος μαζί με άλλα τρία μέλη του συμβουλίου μειοψήφισαν. Προβλήθηκε δε ως αιτιολογία για την απόφαση αυτή ότι η μηδενική χρέωση (μόνον πάγιο) μέχρι του ορίου των 180 κ.μ. ετησίως αποτελεί αντικίνητρο και ευνοεί την σπατάλη νερού.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων και ειδικότερα οι κ.κ. Κώστας Τριαντάφυλλος, Μανώλης Βουρνούς, Μάρκος Σκούφαλος και Μανώλης Στάθης απέρριψαν την οποιαδήποτε αλλαγή στο τιμολόγιο ύδρευσης της Αμανής, περιοχή για την οποία πρέπει να ισχύουν κίνητρα ενίσχυσής της. Επισημάνθηκε περαιτέρω ότι τα χωριά της Αμανής ουδόλως συμβάλλουν στο γενικότερο υδρευτικό πρόβλημα του νησιού, αφού έχουν δικούς τους πόρους και πηγές, ενώ – επιπλέον – τα δίκτυα και οι υποδομές στα χωριά κατασκευάσθηκαν πριν ενταχθούν στο δίκτυο και περάσουν στην ευθύνη της ΔΕΥΑΧ.

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε, τελικά, ομόφωνα να παραμείνει ως είχε έως σήμερα η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για τα χωριά της Αμανής και της Ομηρούπολης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια