Απέτυχε η μεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η ευρωπαϊκή πολιτική στο μεταναστευτικό έχει αποτύχει, τόνισε με έμφαση ο επικεφαλής της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Χίο, εν όψει των ευρωεκλογών.

Σε συνέντευξη Τύπου, το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019, ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε ότι οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές σε βάρος της Ευρώπης, σε ό,τι αφορά την διαχείριση προσφύγων και μεταναστών, αναφέροντας τους αριθμούς των ανθρώπων που διαχειρίζονται άλλες χώρες εκτός Ε.Ε., όπως η Τουρκία (3,5 εκατ.), η Ιορδανία (1,8 εκατ.), ο Λίβανος (1,2 εκατ. ανθρώπους). Την ίδια στιγμή η πλούσια Ευρώπη έχει να διαχειριστεί ένα εκατομμύριο ανθρώπους και δεν τα καταφέρνει, είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ΒΙΑΛ, την οποία επισκέφθηκε εξήρε την αυτοθυσία των ανθρώπων που ασχολούνται με τους πρόσφυγες, την άριστη οργάνωση των εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και των ενστόλων γενικότερα, ενώ επέκρινε την αδυναμία της ελληνικής πολιτείας να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι οικονομικοί μετανάστες και να επαναπροωθήσει τους τελευταίους στις χώρες καταγωγής τους.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές τόνισε ότι ο σκεπτικισμός και ο λαϊκισμός είναι οι αρρώστιες της Ευρώπης και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και γενικότερα τα κόμματα που ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα σαρώσουν αυτές τις πολιτικές.

Για τη Χίο ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε την ανάγκη να αναδειχθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού στους τομείς της παραγωγής και του πολιτισμού με την εκπόνηση ειδικών προγραμμάτων, τα οποία και συζήτησε στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των φορέων της Χίου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια