Απλήρωτοι επί μήνες παραμένουν 13 εργαζόμενοι της ARSIS στη Χίο

Απλήρωτοι για τρεις και πλέον μήνες παραμένουν 13 εργαζόμενοι της μη κυβερνητικής οργάνωσης ARSIS στη Χίο, καθώς και εκατοντάδες σε όλη τη χώρα και μάλιστα δύο μήνες πριν μείνουν άνεργοι, αφού θα κλείσει το πρόγραμμα ESTIA, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου.

Το Σωματείο επικρίνει την στάση της ARSIS, που «από τη μια δηλαδή, με το αζημίωτο ενδιαφέρεται για τους πρόσφυγες – μετανάστες και από την άλλη σ’ εκείνους που έχουν βάλει σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους την υγεία, απαντάει με απολύσεις ενώ τώρα δεν κάνει το κόπο να τους δώσει μια ξεκάθαρη και επίσημη απάντηση για το πότε θα πληρωθούν».

Επισημαίνει, επίσης, ότι «σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η στάση του υπουργείου, που ενώ υπάρχουν τα χρήματα εδώ και ένα μήνα τουλάχιστον, δεν τα έχει διαθέσει, με αποτέλεσμα συνάδελφοί μας πλέον να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης, ενώ άλλοι ζουν με δανεικά. Αλήθεια πως θα ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους κάτω από αυτές τις συνθήκες;».

Καλεί, τέλος, να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και να μην σημειωθεί καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών στους εργαζόμενους.