Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ο 37χρονος

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:00 (Παρασκευή) Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται ο 37χρονος, που τραυματίσθηκε το βράδυ της Πέμπτης από την έκρηξη του βλήματος στους Ολύμπους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από ιατρικές πηγές, ήδη από τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε και διακομίσθηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος από τη Χίο στην Αθήνα, υπεβλήθη σε εκτεταμένες και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Καταβάλλεται δε από το ιατρικό προσωπικό κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:05 (Παρασκευή) Σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε με στρατιωτικό αεροπλάνο, λίγο μετά τις 2 το πρωί της Παρασκευής, ο άτυχος άνδρας, που τραυματίσθηκε από την έκρηξη του στρατιωτικού βλήματος, στους Ολύμπους.

Από την αστυνομία επιβεβαιώθηκε πριν λίγη ώρα και επισήμως η αιτία της έκρηξης και προτίθεται ότι η υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου διενεργεί προανάκριση.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 37χρονος τραυματίστηκε από έκρηξη που σημειώθηκε μέσα στην οικία του, όταν εκείνος επιχείρησε να αποκόψει τμήμα στρατιωτικού βλήματος, το οποίο βρήκε και περισυνέλεξε από την παραπάνω περιοχή».

Διευκρινίζεται, τέλος, η ηλικία του θύματος, που είναι 37 ετών κι όχι 36 ή 35, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, λόγω των συγκεχυμένων πληροφοριών, που έφταναν με καταιγιστικούς ρυθμούς.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 00:30 (Παρασκευή) Σε έκρηξη βλήματος οφείλεται ο σοβαρός τραυματισμός του 35χρονου Γεωργίου Αντωναράκη, στους Ολύμπους, περιστατικό που συνέβη λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης.

Η συγκεκριμένη πληροφορία κυκλοφόρησε νωρίτερα και την μεταδίδουμε μετά την επιβεβαίωσή της από αρμόδιες αστυνομικές πηγές, οι οποίες – ωστόσο – δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πώς βρέθηκε στην κατοχή του το βλήμα. Πληροφορίες από το χωριό αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να το βρήκε σε πεδίο βολής και να το πήρε στο σπίτι του.

Στους Ολύμπους, στο σπίτι του 35χρονου, όπου και συνέβη του ατύχημα βρίσκονται αστυνομικοί από τον σταθμό Καλαμωτής και από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Χίου, ενώ έχει κληθεί και στρατιωτικό κλιμάκιο, για περαιτέρω έρευνα.

Από νοσοκομειακές πηγές έγινε γνωστό ότι ο 35χρονος πολυτραυματίας με εκτεταμένα εγκαύματα και κατάγματα στο κεφάλι και στα πόδια, αφού σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, θα μεταφερθεί στην Αθήνα, λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού.

Το ατύχημα συνέβη στις 8.15 και στην αστυνομικό σταθμό της Καλαμωτής γνωστοποιήθηκε στις 9.10 το βράδυ της Πέμπτης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:53 Δεν επιβεβαιώνονται οι αρχικές πληροφορίες που μεταφέραμε ότι το ατύχημα που συνέβη νωρίτερα απόψε στους Ολύμπους, οφείλετο σε έκρηξη φιάλης αερίου. Νεώτερες πληροφορίες από ανθρώπους που έχουν γνώση για το περιστατικό δεν το επιβεβαιώνουν και αφήνουν ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για την αιτία που προκάλεσε την έκρηξη και τον σοβαρό τραυματισμό του 35χρονου.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έγινε γνωστό ότι δεν έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο συγκεκριμένο σπίτι, όπου συνέβη του περιστατικό. Στον χώρο έχουν σπεύσει αστυνομικοί και το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:32 Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση εισήχθη στο χειρουργείο του νοσοκομείου Χίου ο τραυματίας, με εκτεταμένα εγκαύματα και κατάγματα από την έκρηξη της  φιάλης. Οι γιατροί καταβάλλουν τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν το σοβαρό αυτό περιστατικό.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:14 Σοβαρό ατύχημα με έκρηξη φιάλης αερίου συνέβη πριν λίγη ώρα στους Ολύμπους, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά ένας νέος περίπου 36 ετών, ο οποίος μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χίου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα οδηγηθεί κατευθείαν στο χειρουργείο, ενώ δεν αποκλείεται λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού η μεταφορά του στην Αθήνα.
Θα επανέλθουμε αμέσως μόλις υπάρξουν νεώτερες πληροφορίες.