Από την 3η θέση και με μία έδρα η ΔΑΚΕ ήθελε την θέση του προέδρου στην ΕΛΜΕ

Με μία μόλις έδρα και από την τρίτη θέση που βρέθηκε στις εκλογές η ΔΑΚΕ καθηγητών ήθελε να πάρει την θέση του προέδρου στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χίου.

Τούτο κάνει γνωστό, με αφορμή την σχετική καταγγελία της ΔΑΚΕ για παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (υποστηρίζει η ΔΑΚΕ ότι ως τρίτη δύναμη δεν πήρε την θέση του αντιπροέδρου, αλλά αυτή δόθηκε στον κ. Παναγιώτη Νικήτα της ΑΣΕ, ο οποίος και παραιτήθηκε), η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ), η παράταξη που εξέλεξε τον πρόεδρο κ. Σταύρο Σταυρινούδη και συνολικά τρία μέλη στο νέο Δ.Σ.

Η ΕΑΚ με ανακοίνωσή της το Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020, επιχειρεί να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

«Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΑΚ), ως παράταξη ευθύνης, μιλάει πάντα «ανοιχτά» με τον κλάδο και τις παρατάξεις. Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη 8.1.2020, (με ανακοίνωση που στάλθηκε στις σχολικές μονάδες) δημοσιοποιήσαμε την πάγια θέση μας αναφορικά με τη συγκρότηση του προεδρείου:  “Αντιπροσωπευτικό προεδρείο με σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα (σε πρόσωπα και συνδυασμούς) και την αναγνώριση του δικαιώματος του κάθε συνδυασμού στην επιλογή των προσώπων που θα τον εκπροσωπήσουν στο συμβούλιο και στο προεδρείο”.

Στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Χίου την Πέμπτη 9.1.2020 η πρόταση αυτή εξειδικεύτηκε ως εξής:

Η θέση του προέδρου στον 1ο συνδυασμό (ΕΑΚ), του γενικού γραμματέα στο 2ο συνδυασμό (ΠΕΚ), του αντιπροέδρου στον 3ο συνδυασμό (ΔΑΚΕ), του ταμία στον 4ο συνδυασμό (ΑΣΕ) και του οργανωτικού γραμματέα στον 1ο συνδυασμό (ΕΑΚ).

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση τηρήσαμε στο ακέραιο την ανωτέρω στάση:

– Θέτοντας υποψηφιότητα μόνο για τη θέση του προέδρου και του οργανωτικού γραμματέα.

– Ψηφίζοντας όλους τους υποψηφίους των συνδυασμών που αποδέχτηκαν την αντιπροσωπευτικότητα του προεδρείου.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών επέλεξε να μην αποδεχθεί την αντιπροσωπευτικότητα του προεδρείου θέτοντας, από τη θέση της 3ης δύναμης, υποψηφιότητα διεκδίκησης της θέσης του προέδρου. Για την επιλογή της αυτή καμία ευθύνη δεν φέρει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση.

Συνεκτιμώντας ως παράταξη ότι η ΔΑΚΕ αναγνωρίζει το λάθος της και ότι ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ (Π. Νικήτας ) παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπροέδρου, δηλώνουμε ότι η θέση του αντιπροέδρου αναλογεί στον εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια