Από την Ικαρία της μακροζωίας και των πανηγυριών άρχισε ο Σπιλάνης για τον ιαματικό τουρισμό

Θέματα που αφορούν την λειτουργία των ιαματικών πηγών της Ικαρίας, την αδειοδότηση τους και την ανάγκη αναβάθμισης των παρεχομένων προϊόντων και υπηρεσιών που συνδέοντα με τον τουρισμό ευεξίας, συζήτησαν με παράγοντες του νησιού ο κ. Γιάννης Σπιλάνης και η κα Κυριακή Κονταξοπούλου, από την επιτροπή ιαματικού τουρισμού και ευεξίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Σπιλάνης, αναφέρθηκαν η πρόοδος των έργων υποδομής του νησιού, η αξιοποίηση και σύνδεση των τοπικών προϊόντων με την ευζωία, η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κτηνοτροφίας και τέλος η επεξεργασία της τουριστική εικόνας αξιοποιώντας και τα «βαριά χαρτιά» της Ικαρίας όπως είναι η μακροζωία, ο Ίκαρος και τα πολύ γνωστά πανηγύρια.

Όπως επεσήμανε και ο πρόεδρος της επιτροπής κ. Σπιλάνης, αυτή ήταν μια από μια μακριά σειρά επισκέψεων και συζητήσεων, που θα γίνουν σε όλα τα νησιά, προκειμένου ο ιαματικός τουρισμός να γίνει αναπτυξιακός πόλος έλξης επισκεπτών ευζωίας και να επιτευχθεί επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου του νησιού.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια