Από την κατασκευή δημοτικού πρατηρίου καυσίμων στην… ενοικίαση ιδιωτικού

Στην ενοικίαση από ιδιώτη και λειτουργία προς όφελος του δήμου και των δημοτικών οχημάτων πρατηρίου υγρών καυσίμων προσανατολίζεται ο δήμος Χίου.

Το έργο της κατασκευής δημοτικού πρατηρίου υγρών καυσίμων, ξεκίνησε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και όπως συνηθίζει να κάνει με όλα τα έργα των προηγούμενων, η νυν το αποκαθηλώνει ή για την ακρίβεια το τοποθετεί σε… φάκελο.

Στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020, ο αντιδήμαρχος ανακύκλωσης και καθαριότητας κ. Πάνος Αναγνώστου, εισηγείται την ενοικίαση από ιδιώτη ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων το οποίο θα χρησιμοποιεί ο δήμος Χίου. «Το έργο για την κατασκευή πρατηρίου υγρών καυσίμων, σε δημοτικό οικόπεδο στου Γρου, προετοιμάζεται. Έχουμε ήδη πάρει τρεις αδειοδοτήσεις περιμένουμε την τέταρτη και μετά θα πάμε για ακόμη μια από την πολεοδομία. Είναι ένα έργο που για να γίνει θα χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως μόνο για τις αδειοδοτήσεις να χρειαστούμε έναν ακόμη χρόνο. Στο μεσοδιάστημα αυτό εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από πρατηριούχους να μας νοικιάσουν έτοιμες προς λειτουργία τις επιχειρήσεις τους», αναπτύσσει το σκεπτικό του ο  κ. Αναγνώστου, συμπληρώνοντας ότι δεν θα εγκαταλειφθεί το έργο της κατασκευής δημοτικού πρατηρίου, αλλά θα συνεχιστεί και θα μείνει ο φάκελος ολοκληρωμένος και όποτε χρειαστεί θα υλοποιηθεί.

Η αναγκαιότητα για ένα δημοτικό πρατήριο είναι κοινής αποδοχής, αφού θα υπάρχει σημαντικό οικονομικό όφελος για τον δήμο. «Υπάρχει αυτή η πρόταση που θα μας δώσει άμεσα λύση, θα μπορέσουμε να το λειτουργήσουμε την επόμενη μέρα, γλυτώνοντας εργατοώρες από την προετοιμασία του άλλου έργου, για τις άδειες και για όλα αυτά, ενώ ακόμη πιο σημαντική είναι η ωφέλεια σε καύσιμο αφού υπολογίζεται ότι από ένα μόνο είδος καυσίμου θα επωφεληθούμε 30-40.000 ευρώ», αναφέρει ο κ. Αναγνώστου.

Ήδη, η υπηρεσία έχει προχωρήσει σε λεπτομερή σχεδιασμό με βάση τον οποίο το πρατήριο θα λειτουργεί με δυο υπαλλήλους από τους οποίους ο ένας θα είναι επιστημονικό προσωπικό κι ο άλλος εργάτης. Θα τοποθετηθεί ένας υπολογιστής που θα μετρά τις εισροές και εκροές καυσίμου και σε δεύτερο χρόνο θα τοποθετηθούν και ειδικά βραχιόλια με τα οποία θα ελέγχεται η παροχή καυσίμου, ώστε να διασφαλίζεται ότι θα γίνεται μόνο για τα δημοτικά οχήματα.

«Αν εγκριθεί η πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο, η δημοπρασία που θα ακολουθήσει θα γίνει με όλους τους όρους τους οποίους προστάζει ο νόμος. Θα συσταθεί αμέσως μια επιτροπή που θα ορίσει τους όρους της δημοπρασίας και θα προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός», κατέληξε ο κ. Αναγνώστου.