Από την Σάμο στην Λέσβο οι πρόσφυγες, διαμαρτυρία Καλογήρου στον Βίτσα

Επιστολή διαμαρτυρίας για την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από την Σάμο στην Λέσβο απέστειλε στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου, τονίζοντας ότι αυτές οι πρακτικές «όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν».

Αναλυτικά, η κα Καλογήρου επισημαίνει στην επιστολή της τα ακόλουθα:

«Είμαστε υποχρεωμένοι με την πιο δυνατή ένταση της φωνής μας μετά το σημερινό γεγονός έλευσης αριθμού μεταναστών και προσφύγων στο νησί της Σάμου και μετακίνησής τους αμέσως μετά στο νησί της Λέσβου, να επισημάνουμε για μία ακόμη φορά την άμεση ανάγκη αποσυμφόρησης και των τριών νησιών της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Έχουμε επανειλημμένα υπογραμμίσει ότι οι δυνατότητες προσωρινής παραμονής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας, εξαντλούνται στη δυναμικότητα των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας, αριθμού 5.500 ατόμων (3.400 στη Λέσβο, 850 στη Σάμο και 1200 στη Χίο).

Πρακτικές μετακίνησης μεταναστών και προσφύγων από το ένα νησί του Βορείου Αιγαίου στο άλλο, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αλλά, αντιθέτως, το επιβαρύνουν. Η απαράδεκτη αυτή τακτική δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια