Από τις 5 Ιουλίου θα λειτουργήσει η κατασκήνωση στα Σκλαβιά

Την λειτουργία της κατασκήνωσης των Σκλαβιών της Χίου, για να προσφέρει ολιγοήμερες διακοπές και αναψυχή σε παιδιά και ενήλικες, κατά την προσεχή περίοδο και ειδικότερα σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους, ανακοίνωσε ο δήμος Χίου.

Συγκεκριμένα, η κατασκήνωση θα λειτουργήσει ως εξής:

1η κατασκηνωτική περίοδος από 5 έως 14 Ιουλίου για παιδιά ηλικίας 8 – 15 ετών.

2η κατασκηνωτική περίοδος από 19 έως 28 Ιουλίου για παιδιά ηλικίας 8 – 15 ετών.

3η κατασκηνωτική περίοδος από 2 έως 11 Αυγούστου για ηλικιωμένους.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για τους ίδιους ή τα παιδιά τους μπορούν να το κάνουν στο τμήμα πρωτοκόλλου του δήμου Χίου , στη διεύθυνση κοινωνικής προστασίας του δήμου, στα ΚΕΠ, αλλά και ηλεκτρονικά στη σελίδα https://www.chios.gov.gr/ προσκομίζοντας στον δήμο τα εξής δικαιολογητικά:

Α) Για τα παιδιά:

1) Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα, στην οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο, το φύλλο και η ηλικία του παιδιού.

2) Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των προστατευόμενων μελών, ο τύπος της οικογένειας (μονογονεϊκή, τρίτεκνη, πολύτεκνη και λοιπά χαρακτηριστικά, όπως δικαιούχοι ΚΕΑ άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας, οικογένειες σε κρίση, πληθυσμιακές μειονότητες κ.λπ.).

3) Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται: η κατάσταση της υγείας του παιδιού, ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια, ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα, ότι η εν γένει κατάσταση της   υγείας του επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή , αλλεργίες κ.λπ.).

Β) Για τα ηλικιωμένα άτομα:

1) Αίτηση του ατόμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην κατασκήνωση.

2) Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους.

3) Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα και ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του, επιτρέπει τη συμμετοχή του σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνσης κοινωνικής προστασίας (τηλ. 22713 50052 – 4) στα περιφερειακά ΚΕΠ και στο δημαρχείο Χίου (τηλ 22713 50800 & 803).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια