Από το επειγόντων μέχρι την μαιευτική, γέννησε στο φορείο το παιδί

Στο φορείο και στην διαδρομή από το τμήμα επειγόντων μέχρι την μαιευτική κλινική του νοσοκομείου Χίου έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, βάρους 3.700 γραμμαρίων μια μετανάστρια 31 ετών από το Κονγκό, το περασμένο Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019.

Το περιστατικό, ευτυχώς, είχε αίσιο τέλος, αλλά θα μπορούσε να εξελιχθεί και δυσάρεστα, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος για την μεταφορά της εγκύου, καθώς το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τον Μέγα Λημνιώνα την μετέφερε αρχικά στο τμήμα επειγόντων, αν και ήταν προφανές ότι το «κοιλιακό άλγος» εγκύου στον ένατο μήνα σηματοδοτούσε τον επερχόμενο τοκετό.

Ευθύς ως διαπίστωσε ότι είχε αρχίσει η διαδικασία του τοκετού, ο γιατρός των επειγόντων έδωσε εντολή για την μεταφορά της εγκύου στην μαιευτική κλινική του Νοσοκομείου, αλλά στην διαδρομή – ευτυχώς από τον χώρο του υπογείου – η γυναίκα γέννησε με την βοήθεια του τραυματιοφορέα και της μαίας που είχε προλάβει να σπεύσει.

Το περιστατικό αυτό, όπως είναι προφανές, επιβάλλει την ύπαρξη σαφών εντολών από την διοίκηση του Νοσοκομείου και καθιέρωση της διαδικασίας για την μεταφορά ετοιμόγεννων γυναικών κατευθείαν στην μαιευτική κλινική, προκειμένου να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχόλια