Αποχαιρέτα και το γήπεδο του Εφήβου που χάνεται

Την τακτική του οδοστρωτήρα στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής του κ. Μανώλη Βουρνού συνεχίζει να ακολουθεί η νυν δημοτική αρχή του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, ρίχνοντας στις καλένδες και το γήπεδο του Εφήβου.

Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ) ύψους ενός εκατ. ευρώ το γήπεδο του Εφήβου μετά την τυπική παραχώρησή του από τον Έφηβο στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου Χίου με το συμβολικό αντίτιμο 800 ευρώ τον χρόνο, επρόκειτο να γινόταν άλλος ένας πολυχώρος άθλησης για τον δήμο Χίου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό πάντα, θα κατασκευάζονταν γήπεδα τένις και μπάσκετ, κουλουάρ για τον στίβο, παιδική χαρά και πάρκινγκ για 80 αυτοκίνητα.

Έτσι, θα υπήρχε ένας χώρος άθλησης και αναψυχής για τους κατοίκους του Κάμπου, του Κονταρίου και της ευρύτερης περιοχής και θα γίνονταν αποσυμφόρηση στο στάδιο Χίου αλλά και στην Φάρκαινα.

Η τελευταία συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου έμελλε να βάλει τέλος στον παραπάνω σχεδιασμό με την αιτιολογία ότι το έργο στερείται μελέτης.

«Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΠΔΕ για το έργο 1 εκατ. ευρώ αλλά το έργο δεν έχει μελέτη. Δεν χάνεται η χρηματοδότηση αλλά δεν έχει και νόημα να διατηρώ κουτάκια με έργα και χρηματοδοτήσεις στα χαρτιά, όταν σε αυτή τη φάση είναι αδύνατο να προχωρήσει η συγκεκριμένη μελέτη», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Γιάννης Μανάρας εξηγώντας:

«Το έργο του γηπέδου του Εφήβου μαζί με το μηχανοστάσιο του κολυμβητηρίου, τα γήπεδα του Σέντα, των Θυμιανών, του Αγίου Γεωργίου έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση πάνω από 2,9 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όμως όλα στερούνται μελέτης. Την μελέτη για το κολυμβητήριο την έχει αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του δήμου, ενώ έχει προχωρήσει και η αντίστοιχη μελέτη του Αγίου Γεωργίου. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην πορεία».

Απορίας άξιο, πάντως, είναι γιατί δεν είναι επιλογή της δημοτικής αρχής και του Νομικού Προσώπου να ανατεθούν μελέτες σε εξωτερικούς συνεργάτες, αναζητώντας επιπλέον χρηματοδοτήσεις, ώστε να ολοκληρωθούν όλα τα έργα.

Και εν τέλει αν το πρόβλημα με την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων εστιάζεται στην έλλειψη μελετών, ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή τόσους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της για να το ξεπεράσει;

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια