Αποδεκατισμένο και το νοσοκομείο της Ικαρίας- Επίσκεψη Ανδρέα Μιχαηλίδη

Την Ικαρία επισκέφτηκαν ο βουλευτής Χίου και Αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, μαζί με τον Τομεάρχη και τέως Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και τον τέως Γενικό Γραμματέα του Υπ. Υγείας κ. Σταμάτη Βαρδαρό, διαπιστώνοντας τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στις δομές υγείας του νησιού

“Στην μεγάλη  πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου, με θέμα την υποβάθμιση των δομών υγείας από την κυβέρνηση, ο Α. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της άμεσης ανάγκης για την θέσπιση σοβαρών κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νησιά. Παρουσίασε την ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια δέσμη οικονομικών, διοικητικών και επιστημονικών τέτοιων κινήτρων.

Την επομένη το κλιμάκιο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Ευδήλου, όπου διαπίστωσε την απόλυτη εγκατάλειψη και αποστελέχωσή του. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ικαρίας, του οποίου ο Διοικητής έχει υποβάλει την παραίτησή του. Και εκεί η ίδια εικόνα: έλλειψη σε βασικές ιατρικές ειδικότητες, μη λειτουργία μονάδας Τεχνητού Νεφρού, απόλυτη ανεπάρκεια ασθενοφόρων, κ.ά. Όπως τόνισαν οι εργαζόμενοι, με την πρόσφατη ολέθρια κυβερνητική απόφαση για αναστολή εργασίας σε ανεμβολίαστο προσωπικό, η κατάσταση επιδεινώθηκε σοβαρά. Ανακύπτουν δε καθημερινά ζητήματα επιστημονικού, ηθικού, κοινωνικού, αλλά και ποινικού ίσως χαρακτήρα για τους εργαζόμενους, που δίνουν την μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Το Νοσοκομείο της Ικαρίας είναι όχι μόνο ακέφαλο, αλλά και ασώματο. Ο βασικός κορμός της υγειονομικής θωράκισης του νησιού καταρρέει καθημερινά. Οι ευθύνες της κυβέρνησης παραμένουν τεράστιες”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια