Αποδομεί η ΑΡΚΙ το αφήγημα Μηταράκη ότι όλα είναι ρόδινα στην δημόσια υγεία στη Χίο

Για ψευδή στοιχεία που εμφανίζουν ότι όλα είναι ρόδινα στον τομέα της δημόσιας υγείας στη Χίο κατηγορεί τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη η Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση (ΑΡΚΙ) νοσοκομείου Χίου.

Η ΑΡΚΙ επισημαίνει ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο αριθμός των μόνιμων υγειονομικών έχει μειωθεί, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, κατά 5.472 άτομα, ενώ σε ό,τι αφορά το νοσοκομείο Χίου παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, που αποδομούν πλήρως το αφήγημα Μηταράκη.

Αναλυτικά:

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν από το https://www.apografi.gov.gr/  τα στοιχεία για τον Ιούνιο του 2022 που αφορούν το προσωπικό, μόνιμο και μη, που υπηρετεί στο Δημόσιο.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να δούμε την πραγματική ενίσχυση (και όχι όσα διαδίδουν ψευδώς η κυβέρνηση και τα  ΜΜΕ της λίστας Πέτσα) των δημόσιων δομών υγείας, με προσωπικό.

Τα στοιχεία είναι απλά αποκαλυπτικά: Ιούνιος 2019: 79.177 / Ιούνιος 2022: 73.705= 5.472 μόνιμοι υγειονομικοί λιγότεροι.

Όπως, λοιπόν, αποτυπώνεται από τα επίσημα στοιχεία, στα 3 χρόνια της διακυβέρνησης της Ν.Δ. το μόνιμο προσωπικό στην υγεία έχει μειωθεί κατά 5.472 υγειονομικούς. Και είναι τραγικό και προφανώς αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας, να μειώνεται το προσωπικό κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης με την πανδημία covid, στερώντας πολύτιμο προσωπικό. Ελλείψεις που έθεσαν σε σοβαρή δοκιμασία τις δυνατότητες και επάρκειες των δημοσίων δομών.

Η Χίος, όμως, όπως αποδεικνύεται από τα γραφόμενα του κ. Μηταράκη, αποτελεί εξαίρεση. Και αυτό γιατί έχει μια «ικανότατη και πρόθυμη» διοίκηση που τηρεί πιστά το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του βουλευτή και υπουργού της Ν.Δ. Το πρόγραμμα και οι δεσμεύσεις, λοιπόν, του κ. Μηταράκη, όπως αποτυπώνονται στην πραγματικότητα, έχουν τα κάτωθι αποτελέσματα:

 • Ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια με άμεσο κίνδυνο να έχουμε και άλλους νεκρούς
 • Μείωση των αιματολογικών εξετάσεων πολιτών στο νοσοκομείο λόγω έλλειψης προσωπικού
 • Ραντεβού σε συγκεκριμένα εξωτερικά ιατρεία μετά από πολλούς μήνες αναμονή
 • Μαγνητικός τομογράφος και μαστογράφος που δεν λειτουργούν.
 • Κλινικές που κάθε βδομάδα με «αλχημείες» προσπαθούν να βγάλουν βάρδιες
 • Υπηρετεί το μισό νοσηλευτικό προσωπικό από αυτό που πραγματικά χρειάζεται
 • Λείπουν ιατροί ειδικοτήτων όπως ογκολόγος, ακτινολόγος, 2ος νευροχειρουργός, φυσίατρος και πολλοί άλλοι.
 • Στη ΜΕΘ λειτουργούν οι 3 κλίνες – και όχι 7 – συν 2 covid γιατί δεν φρόντισε ο κ. Μηταράκης και η κυβέρνησή του να υπάρχει προσωπικό να λειτουργήσει και τις 7 κλίνες
 • Τα επισκευασμένα κτίρια ακόμα να παραδοθούν. Όταν δεήσει η κυβέρνηση να τα παραδώσει, θα λειτουργούν μισά λόγω έλλειψης χώρων, εξοπλισμού και προσωπικού
 • Το παλαιό κτίριο της παθολογικής 5 χρόνια τώρα παραμένει ερείπιο
 • Το ΚΕΦΙΑΠ υπολειτουργεί, με αποτέλεσμα οι πολίτες να ξοδεύονται και να ταλαιπωρούνται, ενώ θα μπορούσαν να κάνουν φυσιοθεραπείες γρήγορα και δωρεάν
 • Τα κτίρια της περιουσίας του νοσοκομείου ρημάζουν αναξιοποίητα
 • Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με την είσοδο των συνεργείων είδαν μείωση στο μισθό τους. Το ίδιο θα πάθουν και οι εργαζόμενοι στην σίτιση και την φύλαξη.

Η πραγματικότητα, λοιπόν, όσα παραπλανητικά λόγια και να λέει, όσα ψέματα κι αν αραδιάζει, τον διαψεύδει.

Καλό θα είναι, λοιπόν, πριν δημοσιεύει τα «πειραγμένα» στοιχεία που του δίνουν οι πρόθυμοι συνεργάτες του, ο κύριος υπουργός να τα διασταυρώνει με τους πραγματικούς υποστηρικτές του νοσοκομείου και τον χιώτικο λαό. Και όχι κ. Μηταράκη. Δεν είναι πρόβατα ο κόσμος για να τον παρασύρουν κάποιοι συνδικαλιστές. Έχουν μάτια, αντίληψη και την βούληση να σας βροντοφωνάξουν: Αιδώς Αργείοι.