Αποδομεί το ΣΕΣΝΟΧ την εξιδανικευμένη εικόνα Κανταράκη για το νοσοκομείο Χίου

Την εξιδανικευμένη εικόνα για την λειτουργία των υπηρεσιών του νοσοκομείου Χίου που επιχείρησε να παρουσιάσει η διοικήτριά του κα Ελένη Κανταράκη σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, αποδομεί με σημερινή, Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου. Αναλυτικά:

Μετά από τον κ. Πλεύρη, τον κ. Μηταράκη, τώρα και μέσω της διοικήτριας του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου, σε ρόλο κυβερνητικού εκπροσώπου επιχειρείται να προβληθεί μια εξιδανικευμένη εικόνα για τη λειτουργία του νοσοκομείου Χίου. Ωστόσο, όσο  προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα της πολιτικής τους, εκτίθενται ανεπανόρθωτα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2018 το ακτινοδιαγνωστικό εργαστήριο του νοσοκομείου της  Χίου διέθετε 6 ιατρούς ακτινολόγους και πραγματοποίησε 8.144 αξονικές  τομογραφίες, 726 μαστογραφίες, 1273 μαγνητικές τομογραφίες και 18.888 υπερήχους. Σήμερα, οι εναπομείναντες ιατροί ακτινολόγοι είναι 3 και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία μαστογραφία και μόλις 60 μαγνητικές τομογραφίες. Είναι κυριολεκτικά εμπαιγμός να παρουσιάζουν την αναμφισβήτητη αυτή υποβάθμιση ως «αναβάθμιση»!

Τα όποια στοιχεία προβάλλονται στο όνομα «να μην μηδενίζεται το παραγόμενο έργο», αποκρύπτουν και μηδενίζουν την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που υπερβάλλουν εαυτό καθημερινά για να στηρίξουν ντόπιους και επισκέπτες ασθενείς, που προσέρχονται… Αποκρύπτουν, πως μόνο η επιστημονική και επαγγελματική επάρκεια του προσωπικού και το φιλότιμο, κρατά την περίθαλψη στο νησί ζωντανή.

Επίσης, επειδή δεν έχουμε «μνήμη χρυσόψαρου», δεν μας παραπλανούν οι κοκορομαχίες που εξελίσσονται ένθεν και ένθεν. Με την κυβέρνηση να βάζει «πλάτη στη λύση προβλημάτων» διά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (βλ. ΕΚΑΒ).  Ενώ, οι «εκκωφαντικές»  ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, που  «ξέχασαν» να αναφέρουν ότι ως κυβέρνηση στο πρόσφατο παρελθόν έπραττε ανάλογα υλοποιώντας περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ: νομοθετώντας την κοστολόγηση ομοιογενών διαγνωστικών κατηγοριών (DRGs) και την πλήρη εναρμόνιση του δημόσιου συστήματος υγείας με τους κανόνες της «αγοράς», με τα εγκαίνια του πρώτου νοσοκομείου Α.Ε. στη Σαντορίνη. Αυτά υποστηρίζει και σήμερα ως αντιπολίτευση.

Επομένως, οι πολιτικές της εμπορευματοποίησης όλων ως τώρα των  κυβερνήσεων είναι που τσακίζουν τις ζωές μας και μηδενίζουν το παραγόμενο έργο μας και όχι ο αγώνας μας που χρειάζεται να δυναμώσει με όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία του νησιού.

Οι «ήρωες» της δημόσιας περίθαλψης, κατά την κυβέρνηση, απαιτούν και διεκδικούν την αναβάθμιση της δημόσιας – δωρεάν υγείας για τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών μας! Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε όσο κι αν ενοχλούνται κάποιοι.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια