Αποκρούει ο Βαρβιτσιώτης οποιαδήποτε εμπλοκή με περιστατικά push back

Εξανέστη ο τότε Ναυτιλίας και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε όσα του καταμαρτυρούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκοντάς τον στην περίοδο των περιστατικών push back λέμβων προσφύγων και μεταναστών, για τα οποία μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020.

Αντί, όμως, να εγκαλέσει τον κ. Πλακιωτάκη, για όσα του «ξέφυγαν», έστω κι αν αυτός με νεώτερη δήλωσή του επιχειρεί να τα «γυρίσει», στρέφει τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική του στο προσφυγικό και εμφανίζει εαυτόν ουδεμία έχοντα σχέση με τέτοια περιστατικά, επικαλούμενος επιπλέον προς τούτο την αρχειοθέτηση από την δικαιοσύνη καταγγελιών σχετικών με push back.

Αναλυτικά, ακολουθεί η δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως δόγμα την πολιτική των ανοικτών συνόρων στη θάλασσα και των αφύλακτων συνόρων στον Έβρο καλά θα κάνει να μη δίνει μαθήματα ανθρωπισμού στη Ν.Δ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλωστε το κόμμα εκείνο, που ο αρχηγός του, ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, που με την πολιτική του έδωσε το σήμα να περάσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη, που εγκλώβισε στα νησιά χιλιάδες από αυτούς, ενώ άλλους τους άφηνε να λιάζονται στις πλατείες ή να εξαφανίζονται, που έκανε πάρτι στη σίτιση των hot spot, που ευθύνεται για τη μη λειτουργία του συστήματος ασύλου, που σταμάτησε τις επιστροφές όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Απέναντι στις καταγγελίες ότι στο παρελθόν υπήρξαν εντολές στο Λιμενικό Σώμα για παράνομες επαναπροωθήσεις, αντιτάσσουμε ένα και μόνο γεγονός ότι όσες έρευνες έγιναν από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη κατέληξαν χωρίς απαγγελία κατηγοριών και ετέθησαν στο αρχείο.

Όσοι δε ψάχνουν για απαντήσεις, ας δουν τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά δημοσιεύονται από την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Σαντορινιός, που έχει θητεύσει στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με τη συμπεριφορά τους προσβάλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που δίνουν καθημερινά τη μάχη φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας, που βρίσκονται σε διαρκή “πόλεμο” με τα κυκλώματα των διακινητών και που με αυταπάρνηση και πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες έχουν σώσει χιλιάδες ζωές».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια