Απολογισμός έργου από τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο

Τον απολογισμό πεπραγμένων για τον ένα χρόνο ως αντιπεριφερειάρχης Χίου παρουσίασε, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, ο κ. Παντελής Μπουγδάνος, με έμφαση στα έργα του οδικού δικτύου (τα… άσφαλτα καλά κρατούν), αλλά και σε λοιπά έργα υποδομής, όπως τα έργα του αεροδρομίου, του νοσοκομείου Χίου και του φράγματος Κόρης Γεφύρι.

Βέβαια, με εξαίρεση το έργο της ανακατασκευής στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου, στα άλλα δύο έργα (αεροδρόμιο και φράγμα) ο ρόλος της Π.Ε. Χίου είναι εξαιρετικά περιορισμένος, καθότι επισπεύδοντες και αρμόδιοι είναι το υπουργείο Μεταφορών και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντιστοίχως.

Εκείνο που έχει ξεχωριστή σημασία στα έργα που παρουσίασε και δίνει ένα άλλο στίγμα αναπτυξιακής προοπτικής για το νησί είναι η μεγάλη πεζοπορική διαδρομή 94 χιλιομέτρων, που ξεκινάει από την παραλία Λιθίου και καταλήγει στα Αγιάσματα, η μελέτη της οποίας εκπονήθηκε με την συμβολή του Συλλόγου Φίλοι Μονοπατιών Χίου.

Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 640.000 ‎ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», έχει υποβληθεί για αξιολόγηση και χρηματοδότηση και αναμένεται να εγκριθεί πριν το τέλος του έτους.

Κατά τα λοιπά, ο απολογισμός εξαντλήθηκε στις συνήθεις χορτοκοπές στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, στα κλαδέματα που ακόμα δεν έχουν αρχίσει, στις ασφαλτοστρώσεις κατά τμήματα ή και σε… μπαλώματα λακουβών και βελτιώσεις στην ασφάλεια του οδικού δικτύου, στον ηλεκτροφωτισμό και στις διαγραμμίσεις, δηλαδή εν ολίγοις σε έργα ρουτίνας και καθημερινότητας.

Δεν έλειψε, ακόμα, η αναφορά του κ. Μπουγδάνου στον ρόλο και την στάση του στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, με την επισήμανση ότι «κρατήσαμε ψηλά τη σημαία της σταθερότητας των απόψεών μας, συνεχίζουμε, παρά τις πιέσεις, να επιδιώκουμε ένα Βόρειο Αιγαίο αποφορτισμένο από τους κινδύνους της μαζικής μετανάστευσης».

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι πολύ σύντομα θα γίνει «εκτεταμένη παρουσίαση των στόχων μας, όπως τούτοι θα αποτυπωθούν στις επόμενες προγραμματικές περιόδους και θα δώσουν το στίγμα μας για τη Χίο των επόμενων δεκαετιών».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια