Απολογισμός έργου τετραετίας και αισιοδοξία στον ΣΥΡΙΖΑ Χίου

Τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου στη Χίο, αλλά και γενικότερα, παρουσίασαν οι υποψήφιοι βουλευτές Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, συνοψίζοντας ότι στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 καλούμαστε να αποφασίσουμε για ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει ο τόπος και η πατρίδα μας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, 25 Ιουνίου 2019, οι κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, κα Βάσω Μιχαλοπούλου, κα Σέβη (Σεβαστή) Πειραντάκου και κ. Φραγκίσκος Σέργης εμφανίσθηκαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία και την επόμενη μέρα και παρουσίασαν αναλυτικά στοιχεία των πεπραγμένων της τετραετίας και ειδικότερα:

Ο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα έργων στον νομό Χίου, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της περιόδου 2015-2019 ανήλθε σε 58 εκατ. ευρώ, έναντι 29 εκατ. ευρώ της περιόδου 2010-2014, ενώ κατά τις ίδιες περιόδους το εθνικό σκέλος του ΕΣΠΑ ανήλθε σε 34 εκατ. ευρώ και 14,5 εκατ. ευρώ, αντιστοίχως.

Εκτενή αναφορά έκανε:

– Στο αεροδρόμιο Χίου (clear way, μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Υποδομών – δήμου Χίου – περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, στην πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την αναβάθμιση, την πορεία των μελετών για την μετατόπιση της παραλιακής και τη επέκταση της οδού Χρήστου).

– Στα λιμενικά έργα (λιμάνι Καρδαμύλων, Λιμνιά Βολισσού, μαρίνα Χίου και Μεστά).

– Στα έργα του ειδικού αναπτυξιακού Βορείου Αιγαίου (9,5 εκατ. ευρώ), καθώς και στους πόρους από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (5,3 εκατ. ευρώ).

– Στα έργα του τομέα υγείας (ανακατασκευή παθολογικής κλινικής και ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Χίου) και στην μεταφορά του ΠΕΔΥ.

– Στην νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και στην ρύθμιση του δανείου της ΔΕΥΑΧ.

– Στην διατήρηση της αναγκαστικότητας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου.

– Στην άρση των προστίμων στους τουριστικούς πράκτορες.

– Στην μείωση της ανεργίας από 26,5% που ήταν το 2014 στο 17,3% το 2018, καθώς και στην δημιουργία 1000 θέσεων εργασίας από 170 επιχειρήσεις του νησιού.

– Στην επανίδρυση με έδρα τη Χίο του τμήματος τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

– Στην καθιέρωση του μεταφορικού ισοδύναμου στις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μεταφορές.

Όλα αυτά, κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης, με πολλές δυσκολίες και μέσα στο ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί για τη χώρα.

Σε ζητήματα παιδείας αναφέρθηκε κυρίως η κα Βάσω Μιχαλοπούλου, η κα Σεβαστή Πειραντάκου στο νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και ο κ. Φραγκίσκος Σέργης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τ=στα μέτρα που έχουν ληφθεί γι΄ αυτές.

Βάσω Μιχαλοπούλου
Σεβαστή Πειραντάκου
Φραγκίσκος Σέργης

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια