Βολές της ΛΑΣ, για την απόρριψη της προσφυγής κατά των αυξήσεων στα τέλη

Με βολές κατά της κυβέρνησης υποδέχθηκε η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου την απόφαση του γενικού γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκου Θεοδωρίδη, με την οποία απορρίπτεται η προσφυγή της κατά των αυξήσεων των ανταποδοτικών τελών του δήμου Χίου.

«Δυστυχώς, τονίζει η ΛΑΣ, επιβεβαιωθήκαμε, αφού ο κ. Θεοδωρίδης που μάλιστα κόπτεται και για τη νησιωτικότητα, απέρριψε την προσφυγή και της Λαϊκής Συσπείρωσης και του προέδρου της Λαγκάδας, ξεγυμνώνοντας το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που από τη μια χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τα λαϊκά προβλήματα και βγάζει ανακοινώσεις για να περιφρουρήσει δήθεν τα εισοδήματά τους και από την άλλη ταυτίζεται πλήρως με τις φορομπηχτικές, φοροεισπρακτικές λογικές της δημοτικής αρχής που ακολουθεί μονίμως τα χνάρια των συγκυβερνήσεων παλιών και νέων στη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα.

Να, λοιπόν, ποιοι στηρίζουν με τις αποφάσεις τους, εκτός από τη ΝΔ, μερίδας του ΠΑΣΟΚ και των εναπομεινάντων της ΔΗΜΑΡ, τη σημερινή δημοτική αρχή, ποιοι ρίχνουν νερό στον μύλο που αλέθει τα εισοδήματα των λαϊκών οικογενειών, ποιοι αποθρασύνουν τη διοίκηση του Νομικού Προσώπου, να προβαίνει στις αυξήσεις στους παιδικούς σταθμούς, στο ΚΑΠΗ, στα αθλητικά σωματεία και στους χρήστες των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Η ΛΑΣ με την ανακοίνωσή της ζητά:

* Να ανακληθούν οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη.

* Να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες του νησιού μας (ΔΕΚΟ, τράπεζες, μεγάλα super market πάνω από 700 τ.μ., εφοπλιστικά γραφεία, Digea κ.λπ.).

* Να μη γίνει καμιά αύξηση στις υπηρεσίες του Νομικού Προσώπου. Η πρόνοια, η άθληση, η προστασία των παιδιών είναι δικαιώματα και όχι εμπόρευμα.

Καλεί, τέλος, τους πολίτες να ασκήσουν με την μαζική παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο της 16ης Απριλίου πίεση για να ανακληθούν οι αποφάσεις του Νομικού Προσώπου και «το Δ.Σ. να καταλήξει σε απόφαση που θα απορρίπτει τις αποφάσεις   που χαρατσώνουν τα εργατικά και λαϊκά στρώματα».