Απορρίπτει η Λαϊκή Συσπείρωση το αίτημα της κοινότητας του Χαλκειούς

Απορρίπτει άνευ ετέρου η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου το αίτημα που υπέβαλε στο δημοτικό συμβούλιο η τοπική κοινότητα του Χαλκειούς για να υποδείξει το Δ.Σ. χώρο όπου και θα κατασκευασθεί κλειστό κέντρο προσφύγων και μεταναστών, για να κλείσει – όπως υποστηρίζει – το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Απαντώντας στο σχετικό αίτημα ο επικεφαλής της ΛΑΣ κ. Μάρκος Σκούφαλος επισημαίνει ότι η κοινότητα Χαλκειούς υιοθετεί έτσι πλήρως τον κυβερνητικό σχεδιασμό, επαναλαμβάνει την πάγια θέση της να κλείσει η ΒΙΑΛ και να μην δημιουργηθεί hot spot στο νησί, ούτε ανοικτό ούτε κλειστό, ενώ χαρακτηρίζει κοροϊδία από τον κ. Μηταράκη και την κυβέρνηση ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ αν θα φτιαχτεί νέα δομή.

Τέλος, εκφράζει την ριζική διαφωνία της παράταξης για τον αποκλεισμό της ΒΙΑΛ, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους προβοκάτσιας μέσα στο ΚΥΤ και την δυνατότητα εκμετάλλευσης του αγώνα των Χαλκούσων από ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία.

Αναλυτικά, η επιστολή της ΛΑΣ έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε.

Αξιότιμα μέλη του τοπικού συμβουλίου Χαλκειούς.

Λάβαμε την επιστολή σας για την οποία σας ευχαριστούμε, αφού μας δίνει την ευκαιρία για άλλη μια φορά να ξεκαθαρίσουμε τις θέσεις μας.

Επιτρέψτε μας, όμως, να εκφράσουμε την απορία μας με το ερώτημα που γίνεται από το τοπικό συμβούλιο και αναφέρεται να κάνουμε πρόταση για το πού θα γίνει κλειστό κέντρο, υιοθετώντας πλήρως τον κυβερνητικό σχεδιασμό και της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης, αρκεί αυτός να αφορά σε περιοχή πλην Χαλκειούς.

Η πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι το κλείσιμο της ΒΙΑΛ και να μην δημιουργηθεί κανένα hot spot στο νησί, ούτε ανοιχτό ούτε κλειστό. Ήμασταν οι μόνοι, που στα εγκαίνια της ΒΙΑΛ κινητοποιηθήκαμε, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκοβε κορδέλες με χειροκροτητή τον Μηταράκη και άλλους, ήμασταν μόνοι απέξω και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και διαμαρτυρόμασταν , όταν οι τοπικοί βουλευτές και τοπικοί άρχοντες έβγαζαν φωτογραφίες μαζί του.

Σήμερα με βάση τη κατάσταση που διαμορφώνεται με μεγάλες ροές προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία, με τη χρησιμοποίηση από τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του , του προσφυγικού ως μέσου για τα γεωπολιτικά του συμφέροντα σε βάρος της χώρας μας, βάζουμε επιτακτικά το ζήτημα να μην υπάρξει στο νησί καμιά δομή, επαναλαμβάνουμε κλειστή ή ανοιχτή, γι αυτό ακριβώς δώσαμε με όλες τις δυνάμεις μας τη μάχη με τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα, που εισέβαλαν κατ’ εντολή της κυβέρνησης και του υπουργού της κ. Μηταράκη .

Πρέπει να καταλάβετε ότι η αποδοχή οποιασδήποτε δομής στο νησί είναι αποδοχή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας και παραδοχή ότι το νησί μας θα γίνει φυλακή της ΕΕ, γι αυτό και απαιτείται η ανυπακοή στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας και στο Δουβλίνο.

Γι΄ αυτό ακριβώς και προτείνουμε να κλείσει η ΒΙΑΛ και να μην δημιουργηθεί νέα δομή: Ούτε μικρή, ούτε μεγάλη, ούτε ανοιχτή, ούτε κλειστή.

Είναι κοροϊδία από τον Μηταράκη και την κυβέρνηση ότι θα κλείσει η ΒΙΑΛ αν θα φτιαχτεί νέα δομή, όπως ήταν κοροϊδία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι θα έχει μόνο 1200 άτομα.

Μόνο η καταγραφή και ταυτοποίηση έχει νόημα και η άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί στις χώρες που επιθυμούν.

Τέλος επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι διαφωνούμε ριζικά με το να αποκλείεται η δομή της ΒΙΑΛ, διότι έτσι στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι του ΚΥΤ, των ΜΚΟ, των σωμάτων ασφαλείας, στοχοποιούνται ως υπαίτιοι της κρίσης οι πρόσφυγες και μετανάστες και τα παιδιά τους και όχι οι πολιτικές που τους εγκλωβίζουν, εγκυμονούν κίνδυνοι για προβοκάτσιες μέσα στο ΚΥΤ και δίνετε το δικαίωμα σε ακροδεξιά και ρατσιστικά στοιχεία να εκμεταλλεύονται τον αγώνα σας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια