Απορρίπτει ο Αραχωβίτης τα «κατά παραγγελία» που του προσάπτει η ΕΜΧ

Ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και νυν αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σταύρος Αραχωβίτης απορρίπτει με δήλωσή του τις κατηγορίες που του προσάπτει η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου για κατά παραγγελία και ρουσφετολογική εξυπηρέτηση σε ό,τι αφορά την υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίχυσης των μαστιχοπαραγωγών.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αραχωβίτης, με το προηγούμενο καθεστώς προεβλέπετο – σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε για όλα τα άλλα προϊόντα – ένας επιπλέον ενδιάμεος φορέας (η ΕΜΧ) για τις αναφερόμενες αιτήσεις, ενώ με την τελευταία επίμαχη υπουργική απόφαση 1098/155084 ο αγρότης μπορεί χωρίς ουδεμία μεσολάβηση ή με οποιαδήποτε βοήθεια επιθυμεί (προφανώς και της ΕΜΧ) να διεκπεραιώσει την αίτησή του.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Αραχωβίτη έχει ως εξής:

«Για τo πρόγραμμα  στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους, ειδικά για τη μαστίχα Χίου, έως την τελευταία απόφαση διατηρούνταν ένα ιδιότυπο καθεστώς σε σχέση με τα λοιπά προϊόντα. Σε αντιδιαστολή με όσα ίσχυαν για τα λοιπά προϊόντα, αποκλειστικά για την μαστίχα Χίου, η προηγούμενη απόφαση προέβλεπε έναν επιπλέον ενδιάμεσο  φορέα  στην υποβολή των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης των μαστιχοπαραγωγών προς την ΔΑΟΚ. Με την  πρόσφατη τροποποίηση της απόφασης, ο αγρότης  μπορεί  πλέον αδιαμεσολάβητα να υποβάλει την αίτηση ενιαίας ενίσχυσης είτε κατευθείαν στην υπηρεσία  μόνος του,  είτε  με οποιαδήποτε βοήθεια επιθυμεί, αποφεύγοντας έτσι επιπλέον διαδικασίες».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια