Αποστάσεις από Κασσελάκη εν αναμονή (;) της επόμενης ημέρας κρατά η Αχτσιόγλου

Μάλλον στάση αναμονής για την επόμενη ημέρα και όσα μέλλεται να διαδραματισθούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μετά την εκλογή του κ. Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, παρά αδυναμία ελλείψει ενέργειας να αναλάβει κάποια θέση υποδηλώνει η άρνηση της κας Έφης Αχτσιόγλου.

Μετά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σήμερα Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, κατά την οποία και αρνήθηκε… ευγενικά οποιαδήποτε θέση, δήλωσε ότι «του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου, δεν έχω τη δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε θέση, διότι μετά από την πρώτη γραμμή αντιπολίτευσης, για δύο χρόνια και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, δεν έχω αυτή την ενέργεια».

Αναλυτικά, στο σχετικό ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρει τα ακόλουθα:

Στο γραφείο του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. στο κτίριο του κοινοβουλίου, συναντήθηκαν για μόλις περίπου μισή ώρα, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης, αλλά χωρίς την παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου. Στο πρώτο τετ α τετ μετά τις εσωκομματικές εκλογές και την ανάδειξη του νέου προέδρου στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν προέκυψε κάποια συμφωνία για ανάληψη θέσης στην επόμενη μέρα του κόμματος.

Αναλυτικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε: «Ανταλλάξαμε κάποιες απόψεις. Από τη δική μου πλευρά, του ευχήθηκα φυσικά καλή δύναμη. Μου είπε αν θέλω οποιαδήποτε θέση που θα με ενδιέφερε. Του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου, δεν έχω τη δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε θέση, διότι μετά από την πρώτη γραμμή αντιπολίτευσης, για δύο χρόνια και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, δεν έχω αυτή την ενέργεια. Είναι αμιγώς προσωπική απόφαση. Δεν έχω ενέργεια να αναλάβω αυτή τη στιγμή κάποια άλλη θέση πέραν αυτής που αντιστοιχεί στη βουλεύτρια του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Είναι, ξαναλέω, καθαρά προσωπική απόφαση που έχει να κάνει με τις δικές μου δυνατότητες που νομίζω ότι ένας πολιτικός πρέπει να ξέρει πότε έχει ενέργεια να δώσει κάτι παραπάνω και πότε δεν την έχει, και να το λέει αυτό θαρρετά. Είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ για να συζητάμε οτιδήποτε θέλει. Ο ίδιος μου είπε ότι οπωσδήποτε θα χρειαστεί τις συμβουλές μου».

Σε ερώτηση από τους δημοσιογράφους αν θα μείνει τομεάρχης Οικονομικών, απάντησε : «Όχι δεν θα αναλάβω καμία χρέωση». Επίσης, στο ερώτημα αν της προτάθηκε «κάτι συγκεκριμένο», είπε: «Ο ίδιος μου είπε οποιαδήποτε θέση θέλω. Δεν αρνήθηκα, το είπα εξαρχής. Δεν περάσαμε στα πιο ειδικά. Του διευκρίνισα ότι δεν έχω τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή προσωπικά να αναλάβω κάτι περισσότερο λόγω του φόρτου που υπέστην το προηγούμενο διάστημα. Άρα, είναι προσωπική η απόφαση. Το κλίμα ήταν μια χαρά, εξαιρετικό».

ΠΗΓΗ: EFSYN.GR